Home » AOD Pro » Grafik er ikke kun Adobe – erfaren aktør fornyr sig stadig
Grafik er ikke kun Adobe – erfaren aktør fornyr sig stadig

Grafik er ikke kun Adobe – erfaren aktør fornyr sig stadig

Share

Corel er klar med en opdateret version af sin grafiske programsuite på et marked, hvor Adobe ellers har noget nær monopol

Når det handler om kreativt grafisk arbejde på professionelt niveau er der i Danmark nærmest kun en eneste leverandør, og det gælder i vid udstrækning også i resten af verden: Adobe.

Det amerikanske firma bag Photoshop, InDesign, Illustrator og mange andre programmer, er det foretrukne blandt alverdens designere, layoutere, tegnere og fotografer. Men canadiske Corel har faktisk været med endnu længere, og selskabet har ikke opgivet at konkurrere i den næsten monopolagtige markedssituation.

Nu er Corels grafiske suite blevet opgraderet, så den kollaborative del blandt andet er blevet styrket. Den nye CorelDraw Graphics Suite 2021 fungerer på mange måder ligesom Adobe Creative Cloud, da man tegner abonnement på suitens programmer og delvis tilgår dem via skyen. Abonnementsprisen er 349 euro om året, men du kan også købe en evig licens til 719 euro.

Se også:  Ny Adobe-app gør det nemt at skabe kreativt indhold til nettet
Det nye i den gamle

Hvad er så nyt i Corels traditionsrige, men løbende opdaterede programsuite?

Corel fremhæver især et nyt kontrolbord – dashboard – som både i programmet CorelDraw og CorelDraw.app fungerer som en samarbejdshub, der rummer alle designfiler i skyen, og hvor man med et enkelt klik kan se et preview, antallet af kommentarer, teamets medlemmer samt kommentarer. Og man kan dele design fra CorelDraw uden at skulle åbne hver fil.

Desuden kan man nu knytte kommentarer og notater til hvert enkelt dokument i CorelDraw.app. Dertil kommer, at CorelDraw nu kan integreres med Microsoft Teams, hvor man kan se og ændre i filer med CorelDraw.app for Teams.

Se også:  Gratis: Konverter, kombiner og organiser PDF-filer med hurtige handlinger
Nyt mulitpage-view

Corel peger ligeledes på et nyt multipage-view, hvor der er muligt at se, administrere og redigere alle projekters indstillinger i et samlet overblik. Man kan også flytte og kopiere objekter på tværs af sider, sammenligne designs ved siden af hinanden og flytte sider rundt, så de placeres efter ønske.

I alt fremhæver Corel 15 forskellige nyheder og udvidelser i forhold til den tidligere udgave af CorelDraw Graphics Suite 2021. Suiten indeholder værktøjer til blandt andet layout, tegning og billedredigering, og fås med menuer på en række forskellige sprog, dog ikke dansk.


TAGS
adobe
Billedredigering
Design
grafik
layout
tegne

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S