Home » Processor » Core i9 giver 50% forbedring
Core i9 giver 50% forbedring

Core i9 giver 50% forbedring

Share

Intels sekskernede vidunderchip er blevet testet og giver op til 50% bedre ydelse end Core i7 på visse opgaver

Intels Gulftown processor er del af 32nm Westmere familien og er kompatibel med Intel Socket LGA1366 baserede motherboards. Den er udstyret med hele seks processorkerner og 12MB delt L3 cache. Når chippen kommer på markedet vil den sandsynligvis blive døbt Core i9, i tråd med Intels andre førende processorer.

Efterhånden har den imidlertid været undervejs et stykke tid, og frigivelsen er for nyligt blevet udskudt til andet kvartal af 2010. Ikke desto mindre har PC Lab fået lov at snige en midlertidig udgave ind i testlaboratoriet og give processoren den helt store tur.

Se også:  Intel har fået tilladelse til at samarbejde med Huawei

Den er således blevet sat op imod Intel’s Core i5, Core i7, Core 2 Quad og AMD’s Phenom II på tre forskellige motherboards – Gigabyte EX58-Extreme, Asus Rampage II Gene og Asus P6T SE.

Sammenligningen viser at den nye chip rummer overlegne processorkræfter i visse opgaver. Ved video-kodning og 3D-modellering viste en 2.86GHz Gulftown sig 50 % stærkere end en tilsvarende clocket Core i7.

Selvom den ligeledes tog forspringet i de fleste andre test, var resultaterne ikke helt så imponerende. Hukommelseshastigheden og den generelle ydelse var ikke helt så høj som forventet. Det lykkedes dog ikke desto indre at overclocke den til 4.3GHz.

Gulftown viste primært sit værd i multicore testene, og det vil dermed være programmer der giver frit løb til alle seks kerner, som vil kunne drage mest udbytte af chippen. Dem er ikke så mange af dem endnu, men der vil højst sandsynligt være flere, når chippen kommer på markedet.

Se også:  Intels nye monster-processor sprænger hastighedsloftet

Strømforbruget lå i den gode ende sammenlignet med Core i7 and Core 2 Quad, og temperaturen under den maksimale belastning var lavere end i7’eren.


TAGS
Core i9
Gulftown
intel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S