Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Core i7 er blevet billigere

Hvad enten vi taler om de ekstreme sekskernede modeller eller lidt mere moderate firekernede, er det nu blevet billigere at komme i nærkontakt med en Core i7. Det samme gælder Core i5, som nu kan sige goddag til par nye prisvenlige medlemmer af serien.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den første sekskernede processor fra Intel kom på markedet i foråret. Selvom den godt nok begejstrede anmelderne og viste, at der var masser af power at hente, når programmerne ellers kunne håndtere dens kræfter, er den et dyrt bekendtskab, som du må bøde omkring 8.000 kroner for at komme i nærkontakt med. Læs vores anmeldelse her.

Det bliver der imidlertid lavet om på nu. Intel er nemlig klar med en række nye Core processorer i den tunge klasse. Heriblandt en sekskernet model, der går under navnet Core i7-970. Den kan fås til en pris på 7.177 kroner. Hvorvidt man så synes det er billigt, må være en individuel vurdering.

Her på redaktionen havde vi gerne set et lidt større prisdyk, særligt i betragtning af, at du med den nye processor ikke får helt de samme kræfter at rykke med. Godt nok er clockfrekvensen kun reduceret fra 3.33GHz til 3.2GHz men multiplieren er til gengæld låst og dermed ikke tiltænkt overclocking.

Ellers er alle andre specifikationer mere eller mindre identiske på de to chips.

Er man ude efter chip der leverer høj ydelse men ikke ruinere budgettet fuldstændigt, var det måske i virkeligheden en bedre ide at skalere tingene en anelse ned og kigge på de lidt mere moderate firekernede Core i7 modeller, der på mange områder giver ligeså mange hestekræfter (det er langt fra alle programmer, der kan udnytte seks kerner endnu).

Intel skærer således prisen ned på Core i7 870, der nu er dumpet til omkring halv pris, så den blot koster 2.157 kroner. Her får du fire kerner og en clockhastighed på 2.93GHz. En knap så kraftig variant, ved navn Core i7 870S, lanceres også til en pris der sært nok er lidt højere - 351 dollar (omk. 2500 kroner).

Den får følgeskab af den firekernede Core i5 760 på 2.8GHz, som har en pris på blot 1.530 kroner.

Længere nede i geleddet er der også sket prisjusteringer, så en tokernet Core i3 540 på 3.06GHz kan fås til 904 kroner, mens en Pentium dual core E6600 på 3.06GHz kan fås til 661 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere