Coolermaster Hyper 212 Evo [TEST]: Køler effektivt

Coolermaster Hyper 212 Evo [TEST]: Køler effektivt

Share

Hyper 212 Evo er måske den mest solgte køler i øjeblikket, og den lægger sig i alle henseender midt i feltet. Det er hverken den billigste eller den dyreste, hverken den mindste eller den største. Men den er ualmindelig god til at agere køler.

Med en ganske simpel udformning i kombination med en enkelt 120 mm-ventilator, en enkelt køler og fire varmerør er 212 Evo i høj grad en direkte konkurrent til Raijintek Themis. Men hvor Raijintek går lidt på kompromis i forholdet mellem støj og køling, er det lige omvendt med Coolermaster.

Når det gælder kølekraft, er dens 39,3 grader Delta T lige under 5 grader varmere end Themis, og det er den tredjevarmeste køler i testen – idet man dog skal huske, at i den virkelige verden svarer det kun til, at cpu’en når op på 62 grader under fuld belastning. Den er også markant mere stilfærdig end Themis, og den ligger på en delt andenplads med en score på 34,1 dB.

Se også:  Be Quiet! Silent Loop 120 [TEST]: Stærk væskekøler til høj pris

Desværre er 212 Evos monteringssystem mere kringlet end hos Themis. Den bruger en X-formet del til at holde køleren på plads mod bundkortet, og den kræver fire skruer, ikke kun to. Læg hertil, at CoolerMaster er næsten samme pris, og der er ikke meget at betænke sig på.

Nøgletal

Coolermaster-Hyper-212-EVO

Omgivende temperatur: 22.7°

Temperatur ubelastet: 27°

Kerne (gennemsnit): 24°

Temperatur belastet: 62°

 

Se også:  Coolermaster MasterLiquid Lite 120 [TEST]: Fornuftig køler til billige penge

Coolermaster Hyper 212 Evo
4
Del denne