Home » Mus » Contour Unimouse [TEST]: Den oversete hjælper
Contour Unimouse [TEST]: Den oversete hjælper

Contour Unimouse [TEST]: Den oversete hjælper

Share

Computermus bliver ofte taget for givet – men den rette kan have stor betydning for dit arbejde

Selvom du måske synes, at du husker at skifte arbejdsstilling, rejser dig op for at hente et udprint i printeren, snupper en kop kaffe eller går til et møde, så oplever de fleste af os, der sidder det meste af vores arbejdstid foran computeren, at vi indimellem bliver ømme i armen, nakken og skuldrene. Udover den rette stolehøjde, skærmstilling m.m. så er computermusen ofte et overset værktøj, selvom vi med en stationær arbejdsplads har den i hænderne mange timer hver dag. Contour Unimouse er skabt til alle, der bruger mange timer foran skærmen – og uanset om vi har problemer med hænder, albuer eller skuldre.

Hvis du aldrig har arbejdet med en ergonomisk mus, vil designet måske synes anderledes, men Unimouse er designet, så den passer afslappet i din hånd. Nu er hænder jo forskellige, og derfor adskiller Unimouse sig fra mange andre ergonomiske mus ved at kunne tilpasses. Du kan først og fremmest justere musens hældning fra 35 til 70 grader alt efter, hvad der er mest afslappende for dig eller skifte vinklen i løbet af dagen. Derudover kan du skubbe tommelfingerstøtten frem eller tilbage alt efter, hvor stor din hånd er. Og netop tommelfingerstøtten skulle forhindre gribe- og belastningsskader.

Se også:  Roccat Kone Pro Air [TEST]: Tung på fordele – let i vægt

Musen kan bruges direkte ud af pakken, og du skal blot sætte den medfølgende adapter i din computer.

Den vedlagte guide viser, hvordan du kan justere musens hældning og tommelfingerstøtte, samt hvordan du via en knap hurtigt og nemt kan justere musens cursorhastighed eller skifte midterknappens funktion.

Contour Unimouse kan justere sin hældning fra 35 til 70 grader, så du kan variere din arbejdsstilling.

Contour Unimouse kan justere sin hældning fra 35 til 70 grader, så du kan variere din arbejdsstilling.

Nem omprogrammering

Musen var nem at tilpasse min hånd, selvom meget små hænder nok vil føle, at den er lidt stor. Jeg skulle vænne mig til, at de tre knapper ved scroll-hjulet havde en anden funktion end mine tidligere mus samt, at tilbage-knappen (som jeg bruger rigtigt meget i løbet af dagen især i browseren) lå ubekvemt for mig, så jeg var nødsaget til at flytte hånden, når den skulle bruges. Heldigvis er der dog en nem løsning, hvis knap-funktionerne ikke passer dig. Det er nemlig nemt at foretage yderligere justeringer af de programmérbare knapper. Efter download af Contour Mouse Driver på Contours hjemmeside, kunne jeg programmere ”tilbage”-knappen til en anden placering og vælge, at den miderste musetast skulle være højreklik. Det fungerede nemt og brugervenligt.

Se også:  Indsigt: Det kuglerunde alternativ til en mus

Contour Unimouse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Contour Unimouse

»Uanset om du i forvejen har problemer med hænder eller arme, når du sidder ved computeren, kan det godt betale sig at investere i en ergonomisk mus. Især når Unimouse fra Contour er så gennemført i kvalitet, brugervenlighed og hverdagsbrug.«

Pris: Kablet – ca- 875 kr.
Trådløs – ca. 1050 kr.
Antal knapper: 7 (inklusiv scrollhjul)
Antal programmerbare knapper: 6
OS: OSX og Windows
Vægt: 135,5/141,5 g (m/u kabel)
Dimensioner: 11,9 x 7,6 x 5,6 cm

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
contour
ergonomisk
mus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S