Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny gratis service sammenkobler alle smarte enheder i hjemmet

Stadig flere ting kobles på internettet, men styres fra hver deres app. Conrad Connect udfordrer de store elektronikselskaber og lancerer en ny, gratis cloudbaseret tjeneste, der overvåger, styrer og sammenkobler alle intelligente enheder – uafhængig af producent.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tingenes internet (IoT) kaldes også den fjerde industrielle revolution. Elektronikmarkedet viser imponerende vækstrater, og ifølge Business Insider vil op mod 24 milliarder enheder være koblet på internettet i år 2020.

Stadig flere elektronikproducenter får øjnene op for forretningsmulighederne med IoT og lancerer deres egne smarte produkter, som kan tilkobles internettet. Indtil i dag har intelligente enheder af samme mærke fungeret godt sammen på nettet. Men når en bruger har enheder fra flere forskellige producenter, kan der opstå problemer.

"Udfordringen er, at der nu eksisterer et hav af forskellige apps, som brugerne skal styre hver enkelt enhed fra. Det ønsker vi at lave om på. Vi vil gøre det nemt at have et intelligent hjem", siger Jacob Romberg, markedschef hos Conrad Danmark.

100 pct. producentuafhængig

Conrad Connect understøtter intelligente enheder, uanset hvilket selskab har udviklet produkterne, og kobler dem sammen i en fælles cloudløsning. Herfra kan man overvåge og styre dem i ét interface. Conrad Connect går dermed skridtet videre end Apple Homekit, Stringify og IFTTT.

"Brugere kan tildele regler efter "If This Then That"-princippet, så fx Philips Hue-lamper automatisk tændes, når det bliver mørkt udenfor. En regel kan også være, at man modtager en meddelelse på smartwatch eller smartphone, når en vejrstation fra Netatmo registrerer, at det begynder at regne, og en sensor fra Devolo registrerer, at vinduet i stuen er åbent. Disse regler er altafgørende for, at man kan skabe et intelligent hjem", siger Jacob Romberg.

Conrad Connect fungerer indtil videre med smarte enheder fra 16 forskellige varemærker, bl.a. Philips Hue, Osram, Logitech og Fitbit. Ud over det kan man koble sig på tjenester som Twitter, Gmail, Google regneark og Slack for derved at modtage notifikationer og meddelelser fra de smarte enheder.

"Dette er kun begyndelsen. Antallet af kompatible produkter og varemærker stiger hele tiden og dermed også mulighederne med vores cloudservice. Det næste skridt er bl.a. Amazon Echo og Nest", siger Jacob Romberg.

Conrad Connect er gratis og 100 pct. cloudbaseret. Tjenesten findes på conradconnect.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere