Home » AOD Pro » Hvordan får man kvalificerede it-medarbejdere? – måske med en komiker
Hvordan får man kvalificerede it-medarbejdere? – måske med en komiker

Hvordan får man kvalificerede it-medarbejdere? – måske med en komiker

Share

Manglen på it-medarbejdere er blevet mere markant under corona-pandemien, så nu går danske Commentor nye veje for at gøre opmærksom på problemet

Corona-pandemien har sat gang i digitaliseringen af Danmark – ganske enkelt fordi mange virksomheder har været tvunget ud i digitale måder at køre deres forretning på. Det har haft en udfordrende konsekvens: Der har været en markant større efterspørgsel på kvalificerede it-medarbejdere.

Det betyder, at en lang række virksomheder har fået stadig sværere ved at tiltrække den nødvendige it-kapacitet, og antallet af ubesatte it-stillinger er eksploderet og er i øjeblikket rekordhøjt.

En af de virksomheder, som mærker den alvorlige effekt af corona-pandemien, er den danske it-koncern Commentor. Her har man i øjeblikket ikke mindre end seks ubesatte it-stillinger, og selskabet forventer, at man løbende vil være nødt til at slå endnu flere stillinger op. Det har fået Commentor til at gå nye veje for at sætte fokus på problemstillingen – de har lavet en video med en komiker, der beskriver virksomheden.

Se også:  It-studerende vil have høj løn i fremtidige jobs

I videoen (se billedet foroven) præsenteres komikeren som Jimmi P. med stillingsbetegnelsen Digital Transformation Manager. Du kan se den særlige manager rende rundt og markere sig i virksomheden i videoen her.

Signal om uformel kultur

Michael Hove, direktør hos Commentor, mener ikke, at videoen i sig selv vil skaffe dem den nødvendige arbejdskraft, men den har stadig et formål.

”Videoen er mest for at gøre opmærksom på, at vi findes – vi er ikke rigtig kendt blandt de danske udviklere – og så for at vise, at vi har en uformel kultur,” fortæller Michael Hove til AOD PRO.

For virkelig at få flere medarbejdere skal der andre midler til.

”Det vi skal gøre for at tiltrække folk, er en stadig aktiv søgning og direkte dialog med rigtig mange kandidater omkring de spændende opgaver, vi har. Det er trods alt vigtigere end bordfodbold og kantineordning – heldigvis,” siger Michael Hove.

Der har længe været spekulationer på, om den nye generation af it-medarbejdere i virkeligheden ikke ønsker de traditionelle arbejdspladser og job, men i stedet går efter arbejde på kontraktbasis, på projektbasis eller måske endda på freelancebasis.

Se også:  Vil du have et it-job? – Så skal du fremover satse på disse tre områder

Men Michael Hove mener ikke, at det er årsagen til, at det er så svært at tiltrække kvalificerede medarbejdere.

”Vi ser, at mange gerne vil have et fællesskab på arbejdspladsen med kolleger, hvor der er faste rammer, hvor de kan fokusere på de tekniske opgaver og ikke mindst, hvor de kan være sikre på at få forskellige spændende opgaver,” påpeger Michael Hove.

For få bliver uddannet

Derimod mener han, at der bare ikke uddannes nok inden for it-feltet, og at det er den primære grund til den store mangel på it-medarbejdere, kombineret med en pludselig stigning i behovet som en følge af det aktuelle digitaliseringsboom.

Ifølge Michael Hove er det bestemte områder, som bliver ramt af mangel på it-medarbejdere, især softwareudviklere og softwarearkitekter.


TAGS
commentor
it-job
medarbejder
udviklere

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S