Home » Radio » Clockradioen lever i bedste velgående
Clockradioen lever i bedste velgående

Clockradioen lever i bedste velgående

Share

Philips giver nogle bud på hvordan den er blevet udviklet til nutidens behov

»Et ur som vækker med et radioprogram«, lød Dansk Sprognævns forklaring, da clockradioen holdt sit indtog i det danske sprog og på de danske natborde i 1980’erne. Siden blev der stille om det musikalske vækkeur.

“Men clockradioen er på ingen måde slukket: Den lever i bedste velgående – og har fulgt med tiden, så FM-radioen er suppleret med DAB-radio og flere modeller har også usb-stik, så mobiltelefonen eller tabletten kan oplades, mens du sover”, fortæller Account Manager John Bundgaard fra Gibson Brands, der står bag Philips’ audioprodukter.

Indbygget projektor

Men det er rigtigt, at der var nogle år, hvor mobiltelefonen vækstede kraftigt, og mange valgte at bruge den som vækkeur i stedet – men stille og roligt fandt clockradioen atter plads på natbordene: “En tændt telefon har det med at lyse op om natten og dermed vække én. Andre vil godt i nattens løb se hvad klokken er, men tænder de telefonen, lyser skærmen op og gør det svært at falde i søvn igen: Hér er det nemmere at se på clockradioens display. Og der findes også modeller med ekstra store tal, så læsebrillerne ikke skal findes frem i nattens mørke”, siger John Bundgaard.

Hvis du vil have vist klokken på en helt speciel måde, har Philips også en clockradio med indbygget miniprojektor: “Du kan dreje projektoren i forskellige retninger og få den til at vise, hvad klokken er på eksempelvis loftet eller væggen. Projektoren sørger selv for at stille tiden skarp. Og tiden vises også på siden af clockradioen”, fortæller John Bundgaard.

Se også:  QLED versus OLED [TEST]: Duel på tv-teknologi

Ydermere har Philips også udviklet en clockradio med indbygget lampe, hvor du kan vælge at blive vækket af varmt lys, som tager til i styrke a la en solopgang eller du kan vælge lyde fra skoven, savannen, standen etc. som vækkelyd. Ligesom der er clockradioer med indlagte naturlyde til vækning.

Både DAB og FM

De første clockradioer kunne vække dig til analog radiostationer på FM-båndet. Senere blev digitale DAB-radiokanaler udbredt, og en clockradio anno 2017 kan have begge teknologier, så du har masser af vækningskanaler at vælge mellem.

“Hvis ikke du vil vækkes af musik eller naturlyde, kan du naturligvis vælge den klassiske alarmtone – men dén har også fået en opdatering: I gamle dage var det et irritationsmoment, fordi du blev vækket af en kraftig tone – i dag kan alarmen indstilles, så tonen starter blidt og gradvist tager til i styrke, forklarer John Bundgaard.

En ekstra finesse er clockradioer med to ringetidspunkter: Skal du og din partner ikke op på samme tidspunkt kan radioen indstilles til to forskellige vækninger.

Se også:  Philips leverer smart underholdning til hospitalssengen

Du kan også på nogle modeller tilslutte musik fra andre musikenheder via lydindgangens 3,5 mm stik. Har clockradioen indbygget timer, så du kan vælge, hvor lang tid musikken eller radiokanalen skal spille, når du lægger til til at sove.

Indbygget batteri

Hvad så hvis strømmen går – sover du så over dig? 

Ikke hvis det står til Philips: For der er indbygget et batteri, som sørger for at du vækkes som du har bedt clockradioen om – og når strømme kommer tilbage, sørger batteriet automatisk for at klokken vises korrekt. Du bliver derfor ikke mødt at et blinkende display, hvor du så skal bruge tid på at indstille klokken igen.

Vejledende udsalgspriser på nogle af de mange clockradioer:

Philips AJ3123: 249 kroner. FM-radio, sleep-timer, blid vækning, batteri-backup og 2 ringetidspunkter.

Philips AJ3400: 299 kr. Ekstra stort display, FM-radio, sleep-timer, batteri-backup og 2 ringetidspunkter.

Philips AJ4800: 399 kroner. Projektor, FM-radio, sleep-timer og 2 ringetidspunkter.

Philips AJ6000: 449 kroner. FM-radio, 2 usb-stik, ekstra lydindgang, naturlyde, sleep-timer,
blid vækning, batteri-backup og 2 ringetidspunkter.

Philips AJB4300: 799 kroner. FM- og DAB-radio, usb-stik, blid vækning, 2 ringetidspunkter, sleep-timer og ekstra lydindgang.


TAGS
clockradio
Philips

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S