Home » AOD Pro » Cisco: Fremtidens arbejdsplads er fundet – den bliver hybrid
Cisco: Fremtidens arbejdsplads er fundet – den bliver hybrid

Cisco: Fremtidens arbejdsplads er fundet – den bliver hybrid

Share

Fremtidens arbejdsplads bliver hverken en permanent plads hjemme eller på kontoret – det bliver en blanding af begge, mener netværksgiganten Cisco

Siden Danmark lukkede ned 11. marts sidste år, har danskere i hundredtusindvis skulle lære at arbejde hjemmefra. Videomøder og arbejdspladsen ved spisebordet blev hverdag, og vi fik arbejdslivet til at fungere.

Nu åbner Danmark så op igen, men det betyder ikke et farvel til hverken videomøderne eller hjemmearbejdspladserne. Det betyder dog heller ikke, at vi blot vender tilbage til livet før corona. I hvert fald ikke ifølge Christian Raahave, Manager, Collaboration Specialist hos Cisco. Han tror på, at vi vil komme til at opleve en blanding af de to arbejdsformer.

AOD PRO spurgte ham om han og Cisco tror på, at hjemmearbejdspladsen stadig vil være populær når vi vender tilbage til mere normale tilstande.

”Det er klart, at lige nu oplever vi alle en stor corona fatigue. Coronaen forvandlede pludselig rigtig mange menneskers arbejdsplads fra kontoret med alle kollegaerne til en hjemmearbejdsplads ved spisebordet, hvor man kun kunne mødes med kollegaerne på en videoplatform. Det har været en helt ekstrem øvelse i hjemmearbejde, som selvfølgelig har været hårdt for rigtig mange, og der har blandt andet været rapporteret om ensomhed og dårligere mentalt helbred. Når det er sagt, så har vi også kunnet se en række fordele i hjemmearbejdet, fordi man for eksempel reducerer spildtid, forstyrres mindre, har større mulighed for fordybelse og dermed måske også er mere effektiv.”

Det nye er det hybride

Christian Raahave er dog ikke i tvivl om, at hjemmearbejdspladserne er kommet for at blive, men under de rette forhold og den rigtige balance.

Christian Raahave, Cisco.

Christian Raahave, Cisco.

”Hos Cisco er vi overbeviste om, at hybride arbejdspladser bliver fremtiden. Cisco og Dimensional research har eksempelvis for nyligt undersøgt dette, og det viser sig, at halvdelen vil arbejde hjemme otte dage eller mere hver måned, og 98 procent af fremtidens møder vil have mindst én virtuel deltager. Nøgleordet her er valgfrihed. Vi er alle forskellige, og det samme er vores behov. Nogle vil bare tilbage på kontoret hurtigst muligt, mens andre vil begynde at arbejde mere hjemmefra. Det bliver arbejdspladser nødt til at forholde sig til,” fortæller Christian Raahave.

Se også:  Nu er der også et coronapas for dem der har været smittet

Videomøder og -konferencer, og muligheden for at arbejde hjemmefra, på hotellet og tilsvarende er dog ikke noget nyt, og begrebet ”collaboration” har været brugt i mange år. Når det først nu har fået luft under vingerne, så skyldes det ifølge Christian Raahave, at pandemien har tvunget os til at udvikle teknologierne til et punkt, hvor de rent faktisk kunne bruges.

”Covid-19 har på en måde været et forstørrelsesglas over tendenser, vi så før. Hvad der før havde taget måneder eller år tog nu pludselige få dage eller uger. Det har derfor accelereret virksomheders digitale omstilling. Og de fleste har fundet ud af, hvor meget de egentlig kan klare digitalt, selvom de ikke sidder fysisk sammen. I min optik er collaboration derfor blevet fuldstændig forretningskritisk og en vigtig del af den måde, vi kommunikerer og arbejder på,” pointerer Christian Raahave.

Vi kræver social omgang

Men bare fordi vi kan arbejde hjemmefra, betyder det ikke, at vi skal. Teknologien kan mange ting, men den kan ikke erstatte den menneskelige kontakt vi som mennesker har brug for.

Se også:  TDC og Microsoft i samarbejde om hybride arbejdspladser

”Vi mennesker er jo sociale væsener, som gerne vil møde hinanden på kontoret og vende stort og småt. Det er en balancegang. I Cisco har hjemmearbejde, også før Covid-19, været en fast del af hverdagen for mange medarbejdere, hvor vi kunne arbejde lige så meget hjemme, vi har lyst til. Det, vi blandt andet ser, er, at folk ikke tager ind på kontoret for at lave individuelt arbejde. De tager derind for at samarbejde. Når det er sagt, arbejder vi i Cisco med at gøre det virtuelle møde 10 gange bedre end det fysiske. Det lyder måske skørt, men vi mener det faktisk,” forklarer Christian Raahave.

Derfor er det også vigtigt, at teknologien ikke fjerner os mere fra hinanden end højst nødvendigt. Christian Raahave mener, at vi skal prøve at gøre det digitale møde bedre end det fysiske, gennem teknologien.

Cisco har derfor introduceret en funktion, der fjerne al baggrundsstøj som tale eller larm i kommunikationsværktøjet Webex, en funktion, der sætter undertekster på møderne, og en oversættelsesfunktion, så du ikke skal spekulere på, om du kan forstå alt, der bliver sagt på andre sprog.

”Kort sagt skal videomøder kunne noget ekstra, som et fysisk møde ikke kan,” mener Christian Raahave og tilføjer:

”Den største succesparameter er, at brugerne føler, det er nemt at booke og afholde et virtuelt møde. Det kræver en løsning og teknologi, som indeholder et væld af smarte features til gavn for brugerne.”


TAGS
arbejdsplads
Cisco
corona
videomøde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S