Home » Router » Cisco Linksys E4200
Cisco Linksys E4200

Cisco Linksys E4200

Share

Lynhurtig og nærmest smuk Linksys E4200 router sætter en høj standard for ydelse og brugervenlighed.

Cisco er blevet dygtige til at gøre det hurtigt og nemt for brugeren at sætte et netværk op. Ind ad døren kommer deres nyeste Linksys E4200 router, som praler med vanvittige hastigheder og et smukt design.

Slut er æraen, hvor netværksprodukter var firkantede kasser med strittende antenner. Nu får du en vis diskret skønhed, som ikke går i vejen for effektiviteten.

På 10 minutter var Linksys E4200 sat til ADSL-stikket, og jeg var på internettet med WiFi. Du skal sætte en disk i cd-afspilleren og følge guiden på skærmen.

Det er nemt, og det går stærkt. Den ros skal de have, det er ret nemt. At ydelsen så også er i top, gør jo en entusiast glad og tilfreds, for så kan jeg nemlig glemme alt om, at jeg har et netværk i hjemmet.

Ikke at du har lyst til at glemme E4200, den er faktisk smuk at se på. Minimalistisk, sort – faktisk dansk design – med et mavebælte af børstet metal. Forrest gløder Cisco-logoet med hvid farve, når der er liv i boksen.

Bortset fra det er der ikke meget at holde styr på. Du får tre trådløse netværk: Et på 2,4 GHz, et på 5 GHz og et gæstenetværk, du kan give engangskoder til, så andre kan bruge din WiFi-forbindelse, uden at du skal til at skifte password for at holde dig helt sikker.

Se også:  Få styr på kabelrodet – ny labelprinter med ny laminerende tape

Trekvart gigabit

Bag på boksen er der fire netværksstik til 1 Gigabit-forbindelser, hvilket er praktisk for infrastruktur. Der er et USB 2.0-stik for tilslutning af ekstern harddisk, men desværre ikke for en printer. Til gengæld får du understøttelse af medieserver, så smæk en USB-harddisk på med film, og stream dem til dit flad-tv via netværket.

[pt id=’2014306′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Designet er udformet af danske og amerikanske designere. Mærkbar pænere end den blå E3000 plastik-ufo.”‘]

Designet er udformet af danske og amerikanske designere. Mærkbar pænere end den blå E3000 plastik-ufo.

Kan det så klare streamende film? Ja, der er op til 450 megabit pr. sekund på det ene bånd, 5 GHz, mens der er 300 megabit pr. sekund på det ældre 2,4 GHz-bånd, som alle trådløse enheder kan kommunikere med. Så i alt har du helt op til 750 Megabit pr. sekund til deling mellem alle husstandens trådløse enheder.

I praksis betyder det, at jeg kan downloade spil til pc’en via Stream på det trådløse 5 GHz-netværk, mens PlayStation 3 streamer en film fra netdisken over på tv’et, og der stadig er plads nok på mit netværk til, at jeg kan surfe på nettet med den stationære pc uden at mærke det.

Se også:  Vælg den smarteste switch til dit LAN

Avanceret, men mangler IPv6

Selvom E4200 er en smækker ting, så er den ikke ren skal og tom hjerne. Hvis du rent faktisk holder af at nørde med netværk, så er Linksys E4200 udstyret med en omfattende administrationsdel, hvor du kan indstille firewall, NAT-konfigurationer, åbne porte og sætte trafikstyring op, så sol og vind fordeles lige på internetopkoblingen.

Det sikrer mod, at husets spillegale teenagere ikke skal døje med forsnævret svartid i deres livsvigtige onlinespil, fordi en eller anden stakkel har formastet sig til at downloade en dvd samtidig.

[pt id=’2014309′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Softwaren er enkel og hurtig at bruge når du sætter Linksys E4200 op.”‘]

Softwaren er enkel og hurtig at bruge, når du sætter Linksys E4200 op.

På indeværende tidspunkt understøtter E4200 ikke den ny IPv6-protokol, som vi har brug for i nærmeste fremtid, da Internet løb tør for nye adresser i januar. Den kommer senere, lover Cisco. Men Cisco har før lovet noget og så ændret mening siden, så klog af skade har jeg lært, at det er klogest at købe produktet, når den feature er der, som du venter på.

Bortset fra dette – måske midlertidige minus – vil vi anbefale produktet, hvis du trænger til at få opgraderet din et par år gamle router og har flere WiFi-apparater i huset end bare den bærbare.

DATATID MENER:

Til dig der trænger til at få opgraderet din router og har flere WiFi-apparater.


Linksys E4200
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Cisco
linksys
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S