Home » Software » Cisco lancerer global samarbejdssky
Cisco lancerer global samarbejdssky

Cisco lancerer global samarbejdssky

Share

Cisco lancerer en global samarbejdssky, Cisco Spark, der integrerer videokonference, IP-telefoni og virtuelle møderum i én cloud-platform. Platformen udnytter Ciscos omfattende datacenternetværk og er den første løsning, der tilbyder virksomheder krypterede, cloud-baserede samarbejdsværktøjer fra alle typer af enheder hvor som helst i verden.

2016 bliver året, hvor Cisco udruller en ny global samarbejdssky, der gør brugere i stand til at samarbejde uanset enhed og fysisk placering. Cisco Spark, der indtil for nyligt har været en messaging-app, er blevet transformeret til en global samarbejdsplatform, som integrerer IP-telefoni, virtuelle møderum med chatfunktion og videokonference i skyen. Platformen muliggør hurtig udrulning af sikre samarbejdsløsninger for virksomheder med både lokale og globale ambitioner og i alle størrelser fra 10 til flere tusinde medarbejdere.

”Med Cisco Spark bliver det lettere for virksomheder at ekspandere både lokalt og i udlandet, eftersom de kan samle al intern kommunikation som telefoni, videokonference, virtuelle mødelokaler og chat sikkert i skyen. Vi forventer en stor interesse herhjemme, i takt med at platformen bliver udrullet næste år,” udtaler John Hauge Petersen, ansvarlig for collaboration-løsninger hos Cisco Danmark.

Mødet finder dig
Hvor andre samarbejdsløsninger kræver, at man fx finder adgangskoder og links i kalenderinvitationer, vender Spark tingene på hovedet, så mødet finder medarbejderen. Samtidig opretter Spark automatisk virtuelle møderum, hvor dokumenter og indhold kan deles mellem deltagerne.

Se også:  Lenovo ThinkSmart Hub 500 [TEST]: Effektive video­møder uden stress og besvær

”Der bliver brugt rigtig mange timer på arbejdspladser, når folk skal finde mødeindkaldelser og efterfølgende beslutte, hvilke dokumenter der deles og hvordan. Spark skræller al koordineringen omkring møder væk, så medarbejderne kan bekymre sig om indholdet og ikke formen. Det sker konkret ved automatisk at oprette virtuelle møderum og sørge for, at man kan samarbejde både på tale, tekst og video og fra hvilken som helst enhed,” siger John Hauge Petersen.

Cisco Spark fungerer til alle typer enheder og kan integreres med fx kalendere og eksisterende IP-telefonisystemer, så virksomheder selv kan vælge, om de vil lægge alle eller kun dele af deres samarbejdsløsninger i skyen. Alt indhold samt møder bliver fuldt krypterede og opbevares i Ciscos egne globale datacentre.

Alternativ til lokale cloud-løsninger
Cisco forventer, at den nye samarbejdssky vil ændre markedet for samarbejdsløsninger, der i dag domineres af lokale cloud-leverandører. For danske Cisco-partnere betyder det et alternativ til de nuværende cloud-løsninger, der oftest er bundet til et geografisk afgrænset område som fx Norden.

”Herhjemme har markedet været domineret af lokale cloud-løsninger, der sætter en naturlig grænse for, hvor dit kontor kan placeres, hvis du også vil kunne tale med dine kolleger. Eftersom Spark understøttes af Ciscos globale datacenternetværk, får de danske partnere nu et nyt tilbyd i deres portefølje til de virksomheder, der ønsker at ekspandere,” siger John Hauge Petersen.

Se også:  Apple taber markedsandele, mens Huawei stormer frem

Åbne API’er skal accelerere innovationen
For at sikre levedygtigheden af den nye løsning frigiver Cisco API’erne til Spark, så den videre udvikling ikke kun skal komme fra Ciscos R&D-afdeling.

”Jeg forventer, at nogle af de bedste ideer til at videreudvikle løsningen kommer udefra. Derfor frigiver vi API’erne, så alle kan give deres bud på nye forbedringer. Spark henvender sig til både globale og små virksomheder, så jeg tror, at der vil ske en differentiering og tilpasning til de forskellige typer organisationer, der vil benytte platformen,” slutter John Hauge Petersen.

Cisco Spark for Developers samt udvalgte Cisco Spark-tjenester er tilgængelige nu.

Cisco Spark vil blive solgt igennem danske Cisco-partnere og vil indeholde en abonnementsstruktur med betaling for tjenester benyttet pr. bruger pr. måned. Cisco forventer, at den komplette Cisco Spark-service frigives i USA i Q1 CY16 (andre lande i løbet af 2016). Spark Hybrid Services, der forbinder virksomheders eksisterende løsninger som kalendere og IP-telefoni, bliver tilgængelig i 21 lande fra begyndelsen af Q1 CY16, og derefter udrulles det globalt


TAGS
Cisco
Cloud
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S