Cisco lancerer global samarbejdssky

Cisco lancerer global samarbejdssky

Share

Cisco lancerer en global samarbejdssky, Cisco Spark, der integrerer videokonference, IP-telefoni og virtuelle møderum i én cloud-platform. Platformen udnytter Ciscos omfattende datacenternetværk og er den første løsning, der tilbyder virksomheder krypterede, cloud-baserede samarbejdsværktøjer fra alle typer af enheder hvor som helst i verden.

2016 bliver året, hvor Cisco udruller en ny global samarbejdssky, der gør brugere i stand til at samarbejde uanset enhed og fysisk placering. Cisco Spark, der indtil for nyligt har været en messaging-app, er blevet transformeret til en global samarbejdsplatform, som integrerer IP-telefoni, virtuelle møderum med chatfunktion og videokonference i skyen. Platformen muliggør hurtig udrulning af sikre samarbejdsløsninger for virksomheder med både lokale og globale ambitioner og i alle størrelser fra 10 til flere tusinde medarbejdere.

”Med Cisco Spark bliver det lettere for virksomheder at ekspandere både lokalt og i udlandet, eftersom de kan samle al intern kommunikation som telefoni, videokonference, virtuelle mødelokaler og chat sikkert i skyen. Vi forventer en stor interesse herhjemme, i takt med at platformen bliver udrullet næste år,” udtaler John Hauge Petersen, ansvarlig for collaboration-løsninger hos Cisco Danmark.

Se også:  Den virtuelle dataekspert går aldrig hjem

Mødet finder dig
Hvor andre samarbejdsløsninger kræver, at man fx finder adgangskoder og links i kalenderinvitationer, vender Spark tingene på hovedet, så mødet finder medarbejderen. Samtidig opretter Spark automatisk virtuelle møderum, hvor dokumenter og indhold kan deles mellem deltagerne.

”Der bliver brugt rigtig mange timer på arbejdspladser, når folk skal finde mødeindkaldelser og efterfølgende beslutte, hvilke dokumenter der deles og hvordan. Spark skræller al koordineringen omkring møder væk, så medarbejderne kan bekymre sig om indholdet og ikke formen. Det sker konkret ved automatisk at oprette virtuelle møderum og sørge for, at man kan samarbejde både på tale, tekst og video og fra hvilken som helst enhed,” siger John Hauge Petersen.

Se også:  Kom til Danmarks største IT-messe

Cisco Spark fungerer til alle typer enheder og kan integreres med fx kalendere og eksisterende IP-telefonisystemer, så virksomheder selv kan vælge, om de vil lægge alle eller kun dele af deres samarbejdsløsninger i skyen. Alt indhold samt møder bliver fuldt krypterede og opbevares i Ciscos egne globale datacentre.

Alternativ til lokale cloud-løsninger
Cisco forventer, at den nye samarbejdssky vil ændre markedet for samarbejdsløsninger, der i dag domineres af lokale cloud-leverandører. For danske Cisco-partnere betyder det et alternativ til de nuværende cloud-løsninger, der oftest er bundet til et geografisk afgrænset område som fx Norden.

Del denne