Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Cisco køber ungarsk firma der gør det nemmere at rulle cloud-apps ud

Cisco køber flittigt op i øjeblikket. Lige nu har netværksselskabet fokus på mindre virksomheder inden for cloud-teknologier. Et ungarsk firma er seneste akkvisition.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Cisco har igen svunget pengepungen og opkøbt den ungarske virksomhed Banzai Cloud, hvilket følger lige i hælene på opkøbet af den israelske opstartsvirksomhed Portshift. Begge de to nylige opkøb ligger fint i tråd med Ciscos ambitioner inden for cloud-native-teknologier.

Til AOD PRO fortæller Cisco, at baggrunden for opkøbet af Banzai Cloud er, at virksomheden er specialiseret i udrulning af cloud-native-applikationer på en sikker og skalerbar måde – og endda uden at produktionen skal lukkes ned.

”Banzai Cloud giver Cisco den verdensklasseekspertise, der udvider Ciscos muligheder og viden inden for adskillige cloud-native-teknologier, herunder service-mesh bygget på Istio, Kubernetes og Kafka. Holdet er højt respekteret i open source-verdenen, hvor de er sponsorer, deltagere og vedligeholder adskillige open-source projekter,” siger Cisco talspeson.

Banzai Cloud er, ligesom det tidligere opkøbte selskab Portshift, en relativ ny virksomhed. Den blev stiftet i 2017 og er kendt for at udvikle Kubernetes-baserede cloud-applikationer og sikkerhedsteknologier.

Nu skal Banzai Cloud så være en del af Ciscos Emerging Technologies and Incubation Group, der er det sted, hvor Cisco udvikler nye projekter til cloud-native networking, sikkerhed og edge computing.

Opkøb er en mangeårig strategi

At Cisco går ud og opkøber to virksomheder på kun to måneder er en del af en mangeårig strategi, oplyser selskabet. Cisco har i over 25 år baseret sn vækst og udvikling på opkøb af teknologivirksomheder, der kan understøtte egne teknologier.

Til AOD PRO forklarer Cisco, at man sætter pris på og omfavner teknologi uden for deres egne vægge.

”Vores tilgang til fusion og opkøb (M&A, red.) er helt i tråd med vores filosofi og overbevisning om, at opkøb er et strategisk værktøj, der skal være til vores kunders, partneres og aktionærers fordel. Vi er en aktiv opkøber og investor i forretningsmæssige handler i over 25 år, og det er vores vedholdenhed, der sikrer at vi er foran i et omskifteligt marked,” udtaler en Cisco talsperson til AOD PRO.

Sidste måneds opkøb af Portshift var med til, at sikre at Cisco kunne vækste sin sikkerhedsportefølje, og også Portshift bliver en del af Ciscos Emerging Technologies and Incubation Group.

Alt i alt har Cisco nu foretaget seks opkøb i år, herunder virksomheder som Fluidmesh, Modcam og ThousandEys.

Alle opkøb har det klare formål at stille Cisco stærkt på et hastigt voksende marked for cloud-native applikationer, hvor ikke mindst hastighed, når det kommer til udrulning af projekter, og sikkerhed er af afgørende betydning.

Opkøbet af Banzai Cloud betyder, ifølge en Cisco talsperson, at Cisco kan styrke sin applikationsinfrastruktur og sætte kunderne i stand til at fokusere på deres essentielle forretningsområder og styrke de områder, hvor de adskiller sig.

”Det er vigtigt i en verden, hvor en bred og accelererede adoption af multi-cloud og moderne applikationsmiljøer ændrer, hvordan verdens største netværk bygges, drives og sikres. Holdet hos Banzai Cloud kommer til at hjælpe med til at udklække nye projekter til cloud-native networking, sikkerhed og edge computing-miljøer til moderne distribuerede applikationer,” forklarer en Cisco talsperson til AOD PRO.

 

Cisco har købt 200 virksomheder

Siden Cisco blev stiftet i 1984, har selskabet opkøbt omkring 200 virksomheder, hvilket svarer til cirka seks virksomheder om året, ifølge SiliconANGLE Media Inc.

Siden 2017 har Cisco haft et meget klart fokus på at opkøbe virksomheder indenfor 5G, wireless, datacentre/hyperconverged-infrastruktur, kunstig intelligens og sikkerhed, hvilket afspejler sig i de sidste opkøb, vi har set fra Cisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere