Home » Transport » Sådan gør ny elløbehjulsudbyder din tur betydeligt grønnere
Sådan gør ny elløbehjulsudbyder din tur betydeligt grønnere

Sådan gør ny elløbehjulsudbyder din tur betydeligt grønnere

Share

Circ udskifter varevogne med eldrevne fragtcykler i Norden og CO2-neutralisere alle pakhuse, så klimabelastning af din løbehjulstur bliver betydeligt lavere

Siden el-løbehjulenes indtog i byer over hele verden, har kritiske rapporter sået tvivl om deres bæredygtighed. Senest kritiserer en rapport fra det tyske miljødirektorat de el-drevne deletjenester for ikke at være miljøvenlige. Som svar på kritikken lancerer elløbehjulsudbyderen Circ nu to tiltag, der bidrager til at nedbringe CO2-aftrykket for hele Circs forsyningskæde i Norden.

Udover at CO2-neutralisere alle pakhuse, hvor Circ opbevarer, vedligeholder og oplader elløbehjul i Norden, sætter løbehjulsudbyderen nu også fragtcykler ind i kampen mod at reducere klimaaftrykket. Circ vil udskifte varevogne med pedaldrevne el-fragtcykler i hele Norden.

Fragtcyklerne reducerer CO2-aftrykket fra den samlede forsyningskæde væsentligt, fordi de kommer til at overtage en stor del af opgaven med at opsamle og fordele elløbehjulene mellem Circs pakhuse og hotspots i byerne.

”Hele tanken bag vores bidrag til mikro-mobilitet er at et tilbyde et sikkert og miljøvenligt transportalternativ til biltrafikken, som er en de transportformer, der udleder mest CO2 i byen. Det er en central del af Circs arbejde løbende at optimere bæredygtigheden af den samlede drift. Traditionelle CO2-udledende varevogne er en unødvendig belastning af miljøet, og vi har derfor besluttet, at elektriske fragtcykler skal erstatte så mange varevogne som muligt i driften af Circs aktiviteter i Norden,” siger Emil Åkesson, nordisk chef for Circ.

Se også:  Ny analyse: For langt til ladestandere for elbiler

I dag søsættes første batch af el-drevne fragtcykler i Sverige for at teste, hvordan de kan aflaste varevogne i driften på den mest hensigtsmæssige måde, inden ordningen rulles ud i hele Norden.

Holdbare løbehjul

Udover forsyningskæden er selve el-løbehjulenes bæredygtighed også blevet kritiseret, men kritikken bygger ifølge Circ på en forkert præmis. Rapporterne har nemlig kun miljøvurderet el-løbehjul med en kort levetid, der ikke er beregnet til delebrug.

Men miljøbelastningen for el-løbehjul, der ikke er bygget til delebrug, kan ikke sammenlignes med Circs el-løbehjul, der er bygget til at kunne holde i 12-18 måneder og som er beregnet på delebrug.

”I Circ har vi investeret i at udvikle vores egne løbehjul med delebrug for øje. Vores løbehjul er robuste og bygget til at kunne holde ca. 12-18 måneder i drift. Beskadigede dele kan udskiftes. Det forlænger løbehjulenes levetid og gør Circs løbehjul til en af de mest driftssikre modeller på markedet. Batterierne har en levetid på to-tre år og genanvendes på vores opladningsstationer. Fordi vi selv producerer el-løbehjulene, der er langt mere holdbare end dem, der analyseres i rapporterne, og fordi vi vedligeholder og genbruger komponenter mest muligt, minimeres miljøbelastningen,” siger Emil Åkesson, nordisk chef for Circ.

Se også:  Elektriske rickshaws slippes løs i det indiske gademylder
CO2-neutrale pakhuse

”I Circ er det ikke kun de CO2-venlige løbehjul og de pedaldrevne fragtcykler, der er bæredygtige. Hele forsyningskæden og den lokale drift er opbygget så energieffektivt som muligt. Vi kan bryste os af den bedste levetid på markedet for vores køretøjer. Vi har investeret i grøn energi for vores pakhuse. Derudover er vi i gang med at etablere ambitiøse genanvendelses- og bæredygtige affaldshåndteringsprogrammer for vores aktiviteter i Europa i samarbejde med førende højtspecialiserede virksomheder,” siger Emil Åkesson, nordisk chef for Circ.

I bestræbelserne på at gøre forsyningskæden så bæredygtig som mulig, har Circ investeret i grøn energi til alle Circs pakhuse i Norden. Alle pakhuse har inden for de sidste 14 dage indført certificeret grøn energi og er dermed blevet CO2-neutrale.

Lokalt i København er Circ også i gang med at etablere en aftale med en affalds- og batterihåndteringsvirksomhed, som giver Circ mulighed for at reducere CO2-aftrykket for alle sine aktiviteter i Danmark yderligere.

Circ henter deres elløbehjul med elektiske fragtcykler.

Circ henter deres elløbehjul med elektiske fragtcykler.


TAGS
Circ
el-løbehjul
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S