[GUIDE]: Brug Chrome til at udrydde malware

[GUIDE]: Brug Chrome til at udrydde malware

Share
5 Scanning i gang

Klik på knappen ”Find”. Knappen matcher designmæssigt ikke foregående siders skydere, men Chrome er mere tilpasset Googles stil end Windows’. Nu scanner Google din pc for skadelig software. Det tager et par minutter, hvis din pc er nyere, men længere, hvis din pc er ældre eller rummer mange filer og apps.

6 Frikendt!

De fleste ser nu denne skærm, som fortæller, at ingen skadelig software er fundet. Får du den, betyder det, at din pc er ren, og at du ikke er tilbøjelig til at klikke på forkerte ting. Det kan være mystiske vedhæftninger til mails. Besøg nu en anden webside i samme fane eller luk Chrome ved at lukke fanen.

Se også:  Guide: Rens op og ryd ud

7 Men hvis der et problem …

Er der snavs, ser du en af disse to meddelelser. Den vigtigste er den nederste, hvori i Chrome tilbyder at fjerne malwaren. Klik på ”Remove” (fjern) og lav derefter en scanning med Windows Defender eller lignende antivirus-program. Du bliver måske også spurgt, om du vil gendanne Chromes indstillinger.

8 Nulstil indstillingerne

Åbn Indstillinger og vælg ”Gendan indstillinger til deres oprindelige standardkonfiguration”. Vi anbefaler dette, hvis du stadig har problemer med Chrome efter udlugning af malware. Cookies, udvidelser, browserindstil-linger og startside slettes. Dog ikke bogmærker, historik eller gemte adgangskoder.

Del denne