Home » Sikkerhed » [GUIDE]: Brug Chrome til at udrydde malware
[GUIDE]: Brug Chrome til at udrydde malware

[GUIDE]: Brug Chrome til at udrydde malware

Share

Ikke alle kender Chromes indbyggede antimalware-værktøj, og det er en skam. Det gratis redskab hjælper dig nemt med at finde og eliminere større problemer på din pc. Her får du guiden til, hvordan du scanner og fikser din maskine på ingen tid

De fleste af os har Google Chrome installeret på pc’en. Ikke alle er dog klar over, at Chrome også kan scanne pc’en for malware. Malware rammer bredt, men forårsager også problemer med browseren, for eksempel ved at ændre din startside på nettet eller dit valg af søgemaskine uden tilladelse. Du risikerer også at blive omdirigeret til steder på nettet, du ikke vil besøge. Det er her, Chromes indbyggede malware-scanner kommer ind i billedet. I denne guide viser vi dig, hvordan du bruger den.

Se også:  Slut med at krænke medarbejdere når it-sikkerheden testes

Værk-tøjet er ret nyt, og Google arbejdede sammen med sikkerhedsfirmaet ESET for at udvikle teknologien. Dog en lille advarsel: Scanneren er ikke en komplet gardering af din pc. Her skal du bruge for eksempel Windows Defender, der som standard er installeret på maskiner med Windows 8, 8.1 og 10.

1 Start Chrome – hvis du kan

Malware-scanning handler enten om at scanne pc’en for mulige problemer eller lede efter løsninger på allerede fundne problemer. Forhåbentlig kan du stadig starte Chrome uden for eksempel aggressive pop-op-vinduer. Hvis ikke, så scan pc’en med Windows Defender eller et andet antivirus-program.

2 Gå ind i Chromes indstillinger

Klik på de tre prikker, som du finder til højre for adresselinjen for at åbne Google Chromes rullemenu. Vælg ”Indstillinger”. En anden metode er at skrive ”Chrome://settings” i adresselinjen. Rul ned til vinduets bund, og klik på ”Avanceret” nu vises yderligere indstil-linger, herunder den, vi har brug for her.

Se også:  Nu kan du omdanne din iPad til en Windows-maskine

3 Find værktøjet

Rul ned til vinduets bund for de mere komplekse funktioner i Chrome, såsom udskrivning og hardwareacceleration. Find sektionen ”Nulstil og ryd op”. Du kan også gendanne indstillingerne til oprindelig standard-
konfiguration, men i første omgang handler det om oprydning, så klik på den mulighed.

4 Ryd op på computeren

På næste side kan du finde og fjerne skadelig software og eventuelt dele oplysningerne med Google, herunder om dit system og eventuel malware. Overordnet bruges dette til at forbedre softwaren. Siden åbnes også ved at indtaste ”chrome://settings/cleanup” i Chromes adresselinje.

TAGS
Chrome
It-sikkerhed
malware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S