Home » Bærbar computer » Chromebook: Google er klar med fremtidens bærbar
Chromebook: Google er klar med fremtidens bærbar

Chromebook: Google er klar med fremtidens bærbar

Share

Endelig kan Google præsenterer helt færdige computere med styresystemet Chrome OS. Samsung og Acer har produceret de første

På overfladen ligner de ganske ordinære netbooks, som dem vi har set et hav af de seneste år. Skærmens størrelsen ligger på 11,6” for Acers model og 12,1” for Samsungs Serie 5 netbook, mens begge er udrustet med dual-core Atom-processor fra Intel, samt dual-band WiFi, valgfri 3G og HD-webkamera med noise cancelling mikrofon, usb 2.0 porte, 4-i-1 kortlæser hdmi-udgang i Acers model og mini-vga i Samsungs. Acer tager 349 dollars for sin Chromebook, mens Samsung tager 429 dollars for sin, som så til gengæld har lidt kraftigere batteri, der holder 8,5 time på en opladning.

Se også:  Acer Swift X [TEST]: Prisstærk allrounder med stort overskud

På overfladen ikke meget nyt, men tænder man for de små maskiner, møder man hverken Windows eller Linux, men en helt nyt software-univers skabt af Google i form af styresystemet Chrome OS, som nu endelig er klar til at komme ud til forbrugerne. Google præsenterede de nye computere sent i går på den igangværende I/O konference.

Som tidligere omtalt er Chrome OS designet til at klare alt via nettet. Dette er dog blevet modificeret en anelse, da Google nu også har gjort det muligt at arbejde med Google Docs, Gmail og Google Calendar i offline tilstand, mens der også et integreret filsystem og mulighed for at afvikle medier selvom computeren ikke er på nettet.

Se også:  Samsung Galaxy S22-serien er i butikkerne fra i dag

Det gør de nye ChromeBooks lidt mere attraktive for forretningsfolket og studerende, som Google i høj grad har valgt at henvende maskinerne til. Som noget helt nyt tilbydes nemlig udlejningsordninger, hvor Chromebooks kan lejes for 28 dollars for virksomheder og 20 dollars for studerende.

Før vi får dette tilbud herhjemme går der nok lidt tid. Det varer dog sandsynligvis ikke så længe, før vi ser Acers Chromebook og Samsungs Series 5 i butikkerne. De lanceres begge d. 15. juni i USA og visse dele af Europa, så de kan forventes at nå til Danmark indenfor relativt kort tid efter.


TAGS
Acer
Chrome OS
Chromebook
Samsung
Series 5

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S