Home » Bærbar computer » Chromebook afslører overraskende ny retning
Chromebook afslører overraskende ny retning

Chromebook afslører overraskende ny retning

Share

Er dette Chromebook’ens svar på Windows-verdenens Ultrabooks? Asus’ nye Chromebook Flip C436 er ultratynd og fås med svulmende specifikationer

Asus kaster nu en overraskende Chromebook ind på markedet. Den viser en ny retning for bærbare baseret på Googles Chrome-styresystem. Chromebook Flip C436 er ikke blot ultratynd – ifølge Asus den hidtil tyndeste Chromebook overhovedet – den kan også pumpes op med Intels nyeste processor i topsegmentet og masser af ram-hukommelse plus et stort ssd-lager.

Med en tykkelse på blot 13,7 mm og en vægt på 1,1 kilo virker nyheden nærmest som Chromebook’ens svar på Windows-verdenens Ultrabooks – Intel-konceptet, der for år tilbage skubbede en positiv udvikling i gang for den bærbare Windows-computer.

Asus træder ikke helt nye stier. Sidste år kom forgængeren Flip C434. Men med den nye Flip C436 er de vigtigste specs banket yderligere i vejret, og nyheden demonstrerer, at Chromebooks ikke bare er billige svæklinge til skolebrug. Nu vil de tages seriøst: Chromebooks kan skam også være highend.

Intels nye program

Chassiset er i en aluminiumslegering. Processoren kan være en Intel Core 3, 5 eller 7 efter eget valg – og alle tre fra chip-producentens 10. generation. Desuden lever Flip C436 op til Intels nye Athena-program, der som en moderne afløser for Ultrabook-reglementet stiller strenge krav til pc’ers bestykning og specifikationer.

Hukommelsen er minimum 8 GB LPDDR3-ram, men du kan også tilvælge 16 GB. Det er usædvanligt for en Chromebook, der som bekendt ikke afvikler ligeså meget internt som en Windows-pc, men henter de fleste softwareinstruktioner på nettet.

Du kan vælge mellem 128, 256 og 521 GB M.2 ssd-lager. Det er vel ganske overraskende, hvis man kender til Chromebook-konceptet, hvor også lagring af filer og dokumenter er noget, som bør foregå i skyen. Men Flip C436 bryder lidt med letvægtskonceptet og tilbyder altså, hvis du ønsker det, stort internt lager. Denne her maskine vil tydeligvis tages seriøst som et ægte alternativ til en Windows-bærbar.

12 timer på batteri

Batteritiden angives til hele 12 timer, hvis du nøjes med mail, internet, tekst, regneark og den slags. Der er fingersensor og fire indbyggede højttalere bygget i samarbejde med Harman Kardon. Skærmen er full HD og trykfølsom. Du kan anvende computeren som traditionel bærbar – naturligvis – men den er af den konvertible type, der kan placeres i teltopstilling eller i tablet-mode.

Prisen er endnu ubekendt. Et kvalificeret bud kunne være 5500-6000 kroner for en maskine med i5-processor, 8 GB ram og 256 GB lager. Lancering i marts er også et godt bud.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S