Home » AOD Pro » Fortsat chipmangel får virksomheder til at storme over i cloud-computing
Fortsat chipmangel får virksomheder til at storme over i cloud-computing

Fortsat chipmangel får virksomheder til at storme over i cloud-computing

Share

Meget tyder på, at chipmanglen fortsætter ind i 2024. Det giver udfordringer for mange brancher, men er godt nyt for udviklingen af cloud-computing. Virksomhederne bliver i nogen grad tvunget i skyen

Verdens største producent af chips, Intel, forventer at den globale mangel på halvledere kommer til at vare flere år endnu. Intel har tidligere forudsagt, at chipkrisen ikke er overstået før 2023, men Intels CEO, Pat Gelsinger, fortæller nu til CNBCs TechCheck, at han forventer, der vil mangle chips helt til 2024. Årsagen er, at manglen på halvledere nu har ramt dem, der producerer det udstyr, som anvendes til at producere, ja, halvledere …

Men hvor det er en rigtig dårlig nyhed for mange brancher, så er er det gode nyheder for cloud-computing-branchen. Her er forventningerne nemlig, at manglen på chips vil accelerere overgangen til skyen.

”Cloud-leverandørerne og industrien får det klart bedre på grund af chipmanglen. De kan lettere få deres hardware på grund af deres størrelse, og de har bedre muligheder for at navigere rundt med det grej, de kan få fat i. Det vil øge adoptionen af cloud-løsninger,” siger country manager for VMware Danmark Lars-Bo Klausen til AOD PRO.

Kunderne tvinges til at kigge på skyen

Han fortæller, at VMware ofte oplever, kunderne har behov for ekstra kapacitet i deres datacentre. Men fordi det er så svært at få adgang til komponenter, så må kunderne kigge efter, hvad der er af muligheder i skyen, og det gavner udviklingen af cloud computing.

Se også:  Integration mellem Windows 365 Cloud-pc og Windows 11 på vej

”Det kan virke underligt, at det er så svært at få fat i den nødvendige hardware til sit datacenter, når de store cloud-udbydere åbenbart ikke har de samme problemer med kapacitet,” siger Lars-Bo Klausen og fortsætter:

”Men dels har de langt lettere ved at få adgang til at købe den nødvendige hardware på grund af deres størrelse. Dels er de gode til at designe sig rundt om problemerne og optimere driften – muligheder som mindre virksomheder ikke har.”

Hos VMware oplever man, at det i høj grad gælder for danske virksomheder. De har et stigende fokus på den digitale transformation, og her passer cloud-tankegangen rigtig godt ind.

Det betyder dog ikke, at de danske virksomheder går cloud-vejen med hovedet under armen. Lars-Bo Klausen forklarer, at han oplever, danske virksomheder er rigtig gode til at evaluere udbyderne, så de får den rigtige cloud-løsninger.

Multi-cloud er populært

Det ses blandt andet ved en stigende popularitet for multi-cloud, hvor virksomhederne ikke binder sig til en enkelt løsning, men gerne bruger flere – herunder at blande privat og public cloud.

”Vi ser et stigende fokus på en cloud-smart-strategi, hvor virksomheder lægger noget i deres egen cloud og andet i en eller flere offentlige cloud-løsninger,” fortæller Lars-Bo Klausen.

Det er noget der passer godt ind i hans eget selskabs strategi og vision. Her er holdningen, at kunderne transparent skal kunne bevæge sig mellem de forskellige cloud-udbyderes løsninger og tjenester.

Se også:  Ny cloud-tjeneste skal gøre det mindre komplekst at udvikle til skyen

”Der findes ikke en one-size-fits-all løsninger i skyen. Det kan være nødvendigt at have flere udbydere, og du skal kunne navigere rundt i løsningerne uden problemer,” siger Lars-Bo Klausen.

Han påpeger samtidig, at det ikke altid kun handler om den direkte cloud-løsning, men også hvilke tjenester og ydelser, der bliver langt oven på cloud-løsningen.

”Derfor er det så vigtigt at evaluere de enkelte løsninger,” påpeger Lars-Bo Klausen.

Tag udgangspunkt i dine applikationer

Om det er mangel på chips og derved den nødvendige hardware, eller om det er en strategiske beslutning at flytte mere eller mindre i skyen, så er der et par ting, virksomheder skal være opmærksom på, fortæller Lars-Bo Klausen til AOD PRO.

”For det første skal du som virksomhed analysere din applikationsporteføjle og vurdere, hvilke workloads du kan lægge ud i skyen. Er der lovgivninger som for eksempel GDPR, der gør at du ikke må det, eller er der et compliance-krav, der forhindrer det? Det skal du have styr på,” fremhæver Lars-Bo Klausen.

Han mener, at det er afgørende for virksomheder, at de har styr på deres SLA (serviceudbyderaftale, red.), så de ved, hvad de kan forvente at få fra cloud-udbyderen.

”Derfor er det vigtig også at kigge på de tjenester, udbyderen tilbyder oven på deres cloud-løsninger,” siger Lars-Bo Klausen.


TAGS
chipmangel
Cloud
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S