Guide: Chat direkte fra browseren

Guide: Chat direkte fra browseren

Share

Med den nyeste version af Mozilla Firefox kan du videochatte med venner og familie direkte fra browseren, når du ønsker det og på enhver enhed. Læs her, hvordan du kommer i gang

Programmer til videochat er populære, men kan have ulemper, som gør det bevsærligt at skabe kontakt til dine venner og familie. Skype er nok det bedste program til formålet, og det er indbygget i Windows 8/8.1 og 10, men brugere med ældre browsere skal downloade programmet separat – ikke optimalt, hvis du vil tale med nogen her og nu.

Prøv i stedet Firefox Hello, som gør det muligt at kommunikere med alle, som har en WebRTC-kompatibel browser – for eksempel Firefox, Google Chrome eller Opera. Der er ikke brug for ekstra software, for værktøjet er indbygget i Firefox-browseren.

Firefox Hello er stadig ny og har ikke så mange funktioner som mere etablerede værktøjer til videochat, men det forfines hele tiden, så hvorfor ikke bare prøve det af?

Hello-ikon
Klik her for at starte en samtale. Inviter andre personer til at deltage. Du kan lave et direkte opkald, sende dem en e-mail eller et link til din chat.

Se også:  Guide: Kom i dybden med Windows 10

Video
Klik på denne knap for at tillade eller forhin-dre video fra dit webkamera. Se trin 7, hvis du har problemer med dine videoindstillinger.

Læg på
Når du er færdig med samtalen, lukker du den her. Den gemmes, og du kan genåbne den senere ved at klikke på Hello-ikonet igen.

Lyd
Denne knap slår din mikrofon fra eller til – praktisk, hvis du hurtigt skal veksle et par bemærkninger med en anden i rummet.

Del skærmen
Brug denne knap til at give dine venner adgang til at se din skærm, så de måske kan hjælpe med et teknisk problem.

Et kendt ansigt
Dette er personen, du ringer til. Brug piletasten øverst til højre for at gøre vinduet større eller mindre.

 

Ordknuser

Add-on
Et lille program, som tilføjer ekstra funktioner til din webbrowser. Programmet skal hentes og installeres separat.

WebRTC
Et web-projekt, som gør det muligt for udviklere at tilføje realtids-kommunikation til apps og webbrowsere.

Se også:  Optimer gaming-grafikken

Mozilla
Udvikleren af Firefox-browseren. Mozilla er en sammenslutning af mennesker, som vil skabe en gratis browser.

 

Datatid TechLifes bedste tip
Læg adressen til dit webchat ud, hvor det passer dig – på sociale netværk, i forummer, i andre chatprogrammer osv.

 

1 Hent den seneste version af Firefox
Du kan bruge mange forskellige browsere til en Firefox Hello-chat, men du skal bruge Firefox for at sætte værktøjet op. Hvis du ikke har browseren, kan den hentes på www.mozilla.org. Hvis du har Firefox i forvejen, klikker du på menuikonet og herefter Avanceret > Opdateringer. Tillad automatiske opdateringer.

DT01_firefox01

2 Kom i gang
Klik på taleboblen øverst til højre i browseren, og vælg ”Kom i gang”. Klik på ”Log ind, eller tilmeld dig”. Du kan bruge Hello som gæst, men vi vil bruge det jævnligt, så vi tilmelder os med vores Google-konto. Firefox underetter dig om, hvilke dele af din konto, chatværktøjet skal bruge.

DT01_firefox02

Del denne