Home » Transport » CES: Sonys elbil tættere på lancering – klar i ny SUV-version
CES: Sonys elbil tættere på lancering – klar i ny SUV-version

CES: Sonys elbil tættere på lancering – klar i ny SUV-version

Share

Ved CES-messen har Sony fremvist en ny version af elbilen Vision-S, der kan komme i produktion i en ikke alt for fjern fremtid

Den første Vision-S blev fremvist ved CES for to år siden, dengang som et koncept. Men efterfølgende er den blevet testkørt på offentlige veje, og ganske overraskende stopper Sony ikke der. Udviklingen er fortsat og ved den igangværende CES-messe har Sony netop løftet sløret for en helt ny version af bilen.

Her er tale om en SUV-type, som er mere rummelig end den sporty første model, Vision-S 01.

Spil PS5 på bagsædet

Den nye model anvender samme EV/cloud platform som den første prototype (VISION-S 01), men rummer plads til 7 personer. Den registrerer omgivelserne i realtid med både foto-sensorer og LiDAR-sensorer monteret 360 grader rundt om bilen. De gør det muligt for føreren præcist at orienterer sig efter udrykningskøretøjer, for en større sikkerhed. Sony arbejder mod at opnå et Level 2+ niveau af fører-assistance.

Vi ser et kig på den nye Vision-S på CES-messen.

Vi ser et kig på den nye Vision-S på CES-messen.

Det visuelle look på bilens display samt bilens lyde ved acceleration og deacceleration kan fintunes  af brugeren, mens bilen indstillinger, nøgler m.m. kan synkroniseres til skyen via 5G. Opdatering af bilen sker ligeledes via skyen.

Bilens lydsystem er kompatibelt med “360 Reality Audio”, så passagererne får oplevelsen af at være tilstede ved en koncert, når man lytter til musik. Film og underholdning kan streames til bilens skærme, både ved forsæder og bagsæder, ligesom PlayStation 5 spil kan spilles via skyen, hvis man har en konsol i hjemmet.

Ny elbilsdivision

I foråret 2022 etablerer Sony selskabet “Sony Mobility Inc.”, hvorfra man vil udforske mulighederne for at træde ind på elbilsmarkedet. Selskabet vil desuden stræbe mod at gøre optimal udnyttelse af AI og robotteknologi, for at hjælpe til at skabe en verden, hvor mennesker kan leve i harmoni med robotter på daglig basis.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S