Home » Underholdning » CD’en har fået comeback: Nu sælger de blanke skiver igen
CD’en har fået comeback: Nu sælger de blanke skiver igen

CD’en har fået comeback: Nu sælger de blanke skiver igen

Share

For første gang i over tyve år er der begyndt at ske en stigning i salget af CD’er. Det tyder på at de blanke skiver er ved at få en renæssance

Siden iPod og mp3-musikken tog over, efterfulgt af mobiltelefoner og streaming-tjenester, er salget af CD’er gået støt ned. Det er engang altdominerende medie er endda blevet overhalet af de gamle vinylplader de senere år.

Men nu sker der noget. CD’erne er tilsyneladende ved at være nået det magiske stadie, hvor de i stedet for at være uddaterede og irrelevante har passeret tærkslen til at være retro-cool og hipster-smarte.

En lille stigning er stort

Ifølge branchen-sitet MRC Data er der for første gang siden 2004 sket en stigning i salget af CD’er. En stigning på blot én procent, som i øvrigt direkte kan tilskrives det seneste Adele-album, men trods alt en stigning. Og det er nok til at blandt andet musikmagasinet Rolling Stone nu erklærer, at CD’en har fået en revival.

Se også:  Danskstartede Unity indgår partnerskab med musik-gigant: Vil gøre koncertoplevelsen virtuel

Også på det populære site for brugt musik. Discogs, er der registreret en stigning. Sidste år blev der solgt 3.7 millioner CD’er på sitet, hvilket er en stigning på 8,8 procent sammenlignet med det foregående år, og det tegner ikke til at tallet bliver mindre i år. Stigningen var endda større i 2020, så er der tydelige tegn på at interessen er stigende, hvilket dog er en generel tendens for de fysiske medier. Salget af LP’er steg samme år med 41 procent på sitet.

De unge fører an

Musikbutikkerne ser ligeledes en stigning, og der er ikke blot de gamle klassikere, der bliver solgt til midaldrende musiknørder, men helt nye titler fra hitliste-kunstnere, der sælges til teenagere, der glædeligt fremviser deres CD-samling på TikTok. Carl Mello fra Newbury Comics, en uafhængig musikkæde fra New England fortæller musiksitet Pitchfork,  at CD-salget er steget 15 procent det seneste år.

Se også:  Nyt sommerhit afslører om du har dårlig hørelse - lyt her ...

Hvordan har du det selv med CD-formatet. Har du glædeligt vinket farvel til det, har du altid brugt det, trods nye musikkilder, eller er du klar til at springe på en ny CD-bølge? Skriv din kommentar herunder.


TAGS
CD
musik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S