Home » Smart hjem » Guide: Brug din mobil til at fodre tv’et
Guide: Brug din mobil til at fodre tv’et

Guide: Brug din mobil til at fodre tv’et

Share
De rigtige standarder

For at få det hele til at spille skal enhederne være på samme netværk og genkende hinanden. Modsat tidligere er det nu blevet temmelig nemt. Specielt fordi de forskellige producenter er blevet bedre til at samarbejde. Du kan således caste indhold fra en iPad (Apple) til en ChromeCast (Google) og sende musik fra en iPhone til en trådløs højttaler som Libratone.

Opsætning og overførsel foregår ved hjælp af standarder, som industrien er blevet enige om at bruge. Det er via dit hjems trådløse netværk, altså Wi-Fi, eller via Bluetooth, en lokal, trådløs overførsel med en rækkevidde på 10 meter. Sidstnævnte er fin til afspilning af musik fra for eksempel din smartphone, men lyden er ikke altid den bedste.

Apple har udviklet en trådløs protokol, Airplay, der anvendes af en lang række enheder, blandt andet højttalere fra Bose, B&O og Libratone. Du kan også bruge den til at spejle indhold mellem en Mac eller iOS-enhed, hvilket fungerer på samme måde som MiraCast og ChromeCast.

Dermed kan du kaste indhold fra en iPad via et Apple TV og op på tv-skærmen. Metoden er brugbar, hvis du har en Apple TV-boks fra de forrige generationer, hvor du ikke kan installere apps, som du har lyst til, eller hvor appen ikke findes i Apples App Store.

Se også:  Når du tager på ferie tager robotterne fat

Med AirPlay 2 er integrationen mellem understøttede enheder blevet bedre, så du kan dele din streamede musik på flere understøttede enheder rundt om i hjemmet og hurtigt skifte styringen fra en iPhone til en iPad og vice versa.

Apple på Samsung-tv

Fremover bliver casting nemmere, da internet-adgang og apps er indbygget i brugerfladen på moderne tv’er. En del af de trådløse funk-tioner og standarder vil også blive indbygget, så du fremover ikke skal have en tv-boks eller en medieafspiller tilkoblet – eller have en ChromeCast sluttet til din trådløse højttaler.

Her i 2019 får vi endda tv’er fra for eksempel Samsung, hvor iTunes (Apples tjeneste til afspilning, køb og leje af musik, tv-serier og film) er indbygget, og hvor AirPlay 2-protokollen er understøttet. Det er første gang, at Apple indtager et smart-tv direkte i form af en app.

Indtil videre er der stadig et stykke vej til en komplet integration af trådløs deling mellem forskellige enheder fra forskellige producenter, men aftalen mellem Apple og Samsung tyder på, at flere mellemstationer er ved at blive skåret fra.

Forhåbentlig vil det også medføre, at forbrugerne i fremtiden har færre formater at skulle forholde sig til, når de caster indhold fra en enhed – for eksempel en tablet med videoer fra YouTube eller tv-serien The Crown fra Netflix – og op på deres tv-skærm.

3 trådløse muligheder
1 Google ChromeCast

Enheden fra Google spejler trådløst indhold fra internettet eller lokale enheder hentet via for eksempel en smartphone. ChromeCast fås i flere udgaver: en klassisk ChromeCast, ChromeCast Audio til lyd og ChromeCast Ultra til 4K- og HDR-indhold. Prisen for de to første ligger på 320 kroner. Ultra koster 630 kroner.

Se også:  Styr underholdningen med stemmen
2 Apple TV

Apples tv- og multimedieenhed kan spejle indhold, afvikle apps, for eksempel spil, og streame indhold fra et lokalt lager eller fra internettet. Apple TV fås i forskellige udgaver med blandt andet understøttelse af 4K og forskellig størrelse lagerplads, for eksempel 32 GB. Prisen begynder ved 1200 kroner.

3 Nvidia Shield

Boksen er tænkt som hjemmets samlede medieenhed. Herfra kan du lagre eller tilgå alt, herunder fotos og dokumenter fra andre enheder på samme netværk. Shield afvikler også apps og kan med en tilkøbt controller fungere som spillekonsol. Shield understøtter 4K og har egen fjernbetjening. Priserne begynder ved 1500 kroner.

TAGS
Apple TV
chromecast
nvidia
smart home
Trådløs deling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S