Home » Smart hjem » Guide: Brug din mobil til at fodre tv’et
Guide: Brug din mobil til at fodre tv’et

Guide: Brug din mobil til at fodre tv’et

Share

Måske har du hørt om casting, hvor man sender trådløst indhold til et tv eller en højttaler fra for eksempel sin smartphone. Det er ganske praktisk. Datatid TechLife fortæller her, hvordan du kommer i gang, og hvilke forskellige muligheder du har

Casting, streaming og AirPlay er blandt de nyere ord i den digitale ordbog, men selv om de lyder tekniske, dækker mange af dem blot over nye muligheder for at gøre det trådløse liv nemmere. De tre nævnte begreber er værd at kende, hvis du vil i gang med at caste, det vil sige sende indhold trådløst til hjemmets forskellige enheder.

Casting er et slags paraplybegreb, der bruges om videresending af musik, film og fotos. Egentlig betyder det at ”kaste” indhold fra en enhed til en anden ved hjælp af en modtager. For eksempel kan du caste en Netflix-udsendelse fra din mobiltelefon til dit tv.

Google var først på banen med ChromeCast, en lille HDMI-enhed, som sættes i tv’et. Med Googles Home-app installeret på din tablet eller smartphone, er du herefter i stand til at sende indhold fra den mobile enhed op på for eksempel tv-skærmen.

Se også:  Robotplæneklippere [STORTEST]: Lad robotten pleje din plæne

Det er ganske praktisk, som ikke-ejer af et internetforbundet tv (eller kun har et internet-tv med dårlig netfunktion), da du slipper for at have en tv-boks tilsluttet. Det er også en løsning for de sidste af os, der endnu ejer et tv, som ikke kan håndtere MPEG4-signalet. ChromeCast kan erstatte den digitale tv-modtagerboks ved i praksis at håndtere de nyere digitale tv-signaler, så selv ældre tv’er kan være med.

ChromeCast er kun et spejl af indholdet, men du har dog et par muligheder for at forbedre det ved hjælp af den musikdedikerede ChromeCast Audio og den 4K-undstøttede ChromeCast Ultra til indhold i 4K.

ChromeCast Audio forbindes med en trådløs højttaler eller anlæggets receiver. ChromeCast Ultra sættes i en af tv’ets HDMI-porte og henter strøm via en ledning fra en af tv’ets USB-porte. I dag har flere trådløse højttalere fået ChromeCast indbygget, for eksempel Googles egne Home-højttalere.

Hent indhold via apps

Du skal dog stadig have indhold at kaste med, og her kommer streaming ind i billedet. I dag kan du dele indhold hentet lokalt fra en NAS, hvor du har lagret med for eksempel dine rippede cd’er eller din fotosamling. Det kan også være indhold hentet fra eksterne servere hos blandt andre tv-tjenesten HBO, fra DR eller fra Spotify.

Se også:  Roidmi RS70 [TEST]: Techsmart støvsuger med gulvvask og kalorietæller

Det kræver selvfølgelig abonnement på tjenesten, og at du har den relevante app installeret på afspillerenheden.

Du kan vælge mellem forskellige afspillerenheder. Det kan være en tablet eller en smartphone med appen installeret, eller du kan investere i centrale medieenheder som Nvidia Shield eller Apples lille tv-boks. Installer appen herpå og forbind afspilleren til tv’et.

Fra pc til tv

Miracast er en helt anden metode til at spejle indhold. Overførselsmetoden bruges mellem pc’er og tv-skærme. Det kræver dog, at begge enheder understøtter det.

Du kan tjekke din pc ved at klikke på Meddelelsesområdet i Proceslinjen. Findes der en flise, som hedder ”Projicer”, bør du kunne forbinde med dit tv og kaste/spejle indhold mellem pc’en og dit tv. Med hensyn til tv’et skal du søge på modellens navn på nettet for at få oplyst, om det understøtter MiraCast.

TAGS
Apple TV
chromecast
nvidia
smart home
Trådløs deling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S