Home » Kamera » Canon klar med vild hybrid: 45 MP fullframe og 8K raw-video i kompakt krop
Canon klar med vild hybrid: 45 MP fullframe og 8K raw-video i kompakt krop

Canon klar med vild hybrid: 45 MP fullframe og 8K raw-video i kompakt krop

Share

Det nye EOS R5 C kombinerer de stærke fullframe-egenskaber fra EOS R5 med et komplet Cinema kamera med mulighed for 8K raw-video i et hus på under 700 gram

EOS R5 C tager afsæt i den effekt EOS 5D Mark II havde på filmbranchen, hvor filmfotografer pludselig fik mulighed for at optage førsteklasses video med et kamera, der var kompakt og nemt at tage med.

Der er i princippet tale om to kameraer bygget sammen i ét. Et komplet EOS R5, med alle de stærke fullframe-fotoegenskaber man kender fra dette og et Cinema-kamera i stil med C70, der giver førsteklasses filmegenskaber. Man kan derfor både skyde foto og optage video professionelt uden kompromisser. Og det uden at slæbe rundt på enormt kamera. EOS R5 C vejer kun 680 gram.

Et komplet EOS R5

Kameraet har samme basisspecifikationer som EOS R5. En 45 megapixel sensor og en DIGIC X-processor. Der kan skydes stillbilleder kontinuerligt ved op til 20 billeder/sekundet og der understøttes ISO-følsomhed op til ISO 51200.

Kameraet byder også på Dual Pixel CMOS AF-system med Eye AF og EOS iTR AF X, så man kan spore menneskers øjne i realtid og kan endda følge hoveder, når de kigger væk fra kameraet.

Den eneste reelle mangel er IBIS (indbygget stabilisering i kroppen). Kameraet har i stedet elektronisk billedstabilisering, der arbejder sammen med den optiske billedstabilisering i kompatible objektiver.

Se også:  Ny opdatering giver vild hastighed i Canons bedste full-frame-kameraer
Video i højeste kvalitet

Læg dertil muligheden for at optage 8K-video i raw ved op til 60 fps, når du anvender en ekstern strømforsyning, eller op til 30 fps blot med kameraets eget batteri. Alternativt kan du skyde 4K op til 120 fps. Det hele med intern lagring og uden tidsbegrænsning. Et nyudviklet kølesystem sørger for at kameraet ikke overopheder, uanset hvor længe og i høj kvalitet du filmer. Kølesystemet gør kroppen en anelse tykkere end EOS R5.

EOS R5 C optager Cinema RAW Light i 12-bit. Canon har også introduceret tre nyudviklede raw-versioner i det nye kamera – RAW HQ (High Quality), RAW ST (Standard Quality) og RAW LT (Light Quality) – så der er rig mulighed for at vælge format ud fra optagelsesbehov og produktionsproces.

Der understøttes også 10-bit XF-AVC-format op til 810 Mbps og almindeligt MP4-format.

Kameraet har to kortslots – et CFexpress 2.0 Type B-kortslot og et UHS-II SD-kortslot, hvor man kan optage forskellige formater, opløsninger og bitdybder på hvert kort samtidig. Dette omfatter også lydoptagelse, når man optager ved 4K 120 fps.

Fleksibel konstruktion

Det magnesiumlegerede kamerahus er vand- og støvbestandigt og har RF-objektivfatning med kort flangeafstand og en 12-bens kontakt til hurtigere kommunikation mellem kameraet og objektivet. EOS R5 C kan bruges sammen med objektiver fra Canons EF-, RF- og Cine-objektivserier samt tredjeparts-, anamorfiske objektiver til at opnå et større billedformat til det store lærred.

Se også:  Canon Pixma G3560 [TEST]: En kreativ blæksprutte

Kameraet har den samme multifunktions-tilbehørssko som EOS R3 og XF605, så man kan montere og strømforsyne tilbehør som Canons DM-E1D-stereomikrofon, Canon Speedlight 470EX-AI-flashen og TASCAMs CA-XLR2d Audio XLR-adapter.

EOS R5 C er også udstyret med en Timecode In/Out-port til integration i en professionel opsætning med flere kameraer. Content Transfer Mobile-appen kan desuden bruges til FTP-overførsler og redigering af ML-G2-metadata.

To separate systemer

Menusystemet er delt op i to helt separate brugerflader. Når du skifter på knappen, mellem foto og video, starter kameraet op igen, men det tager kun 0,4 sekunder.

Til foto får men EOS R-systemets brugerflade og til video får man Cinema EOS-systemets brugerflade.

Der er 13 knapper til rådighed, som kan konfigureres af brugeren, dertil er der en 0,5″ OLED-søger med 5,76 mio. punkter, et display oven på kameraet for hurtigt at tjekke kameraindstillingerne, samt en vipbar 3,2″ HD LCD-skærm til visning fra forskellige vinkler.

EOS R5 C kommer på markedet i marts med en vejledende pris på 40.599 kroner inklusiv moms (32.479,- ekskl. moms).


TAGS
Canon
EOS
eos r
full-frame

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S