Home » Kamera » Canon klar med superkraftfuldt kompaktkamera
Canon klar med superkraftfuldt kompaktkamera

Canon klar med superkraftfuldt kompaktkamera

Share

PowerShot G1 X Mark III er den nye topmodel i Canons sortiment af kompaktkameraer. Den forener en kraftfuld billedprocessor med en stor sensor og et førsteklasses zoom-objektiv

Canon PowerShot G1 X Mark III  er skabt så det kan anvendes både til street photo i høj kvalitet samt krævende dokumentarfoto.

Kameraet er udstyret med den samme sensor, der findes i EOS 80D, hvilket både gør det muligt at arbejde i et ISO-spænd på 100 – 25,600 og at arbejde under mangeartede forhold – lige fra udendørs motiver med store forskelle mellem lys og mørke til indendørs motiver med dårligt lys og dårlig kontrast.

Stærk kamerateknik

DIGIC 7 processoren sikrer maksimal kvalitet blot ved at trykke på udløseren. Det skyldes blandt andet funktionerne Auto Lighting Optimiser og Diffraction Correction, som også kendes fra det professionelle spejlreflekskamera EOS-1D X Mark II. Uanset om der fotograferes portrætter eller laves macrooptagelser, kommer objektivet med integreret 3x zoom fotografen til gavn. Brændvidden er 24 – 72 mm. (35 mm. ækvivalent), og mindste fokuseringsafstand er blot 10 cm. Det giver mulighed for at udforske den fotografiske mangfoldighed med blot ét enkelt objektiv.  

Se også:  Canon Pixma G3560 [TEST]: En kreativ blæksprutte

Takket være den store APS-C sensor, f/2.8 – 5.6 som største blændeåbning i hele zoomområdet samt en blænde med 9 blade er det muligt at arbejde både professionelt og kreativt med dybdeskarpheden, og det nye objektiv er konstrueret, så det lever op til kameraets øvrige specifikationer, blandt andet i form af den højtydende sensor, og som sådan er det i stand til at minimere risikoen for refleksioner samt genskin. 

Powershot G1 X Mark III er ikke blot det første kompaktkamera fra Canon med APS-C sensor, men også det første kompaktkamera med Dual Pixel CMOS AF teknologi. Det gør fokusering på selv motiver i uforudsigelige bevægelsesmønstre lynhurtig, og den integrerede billedstabilisering giver op til 4 ekstra blændetrin at arbejde med, hvilket er en klar fordel, når der f.eks. fotograferes motiver i bevægelse under dårlige lysforhold, f.eks. til en koncert eller en festival. Selv under disse forhold sker fokuseringen i løbet af blot 0.09 sekund. 

Canon PowerShot G1 X Mark III

Canon PowerShot G1 X Mark III

Fuld kontrol

Selv om PowerShot G1 X Mark III er super kompakt, oplever fotografen en instinktiv fornemmelse af DSLR, hvilket blandt andet skyldes den høje grad af funktionalitet og billedkontrol, der netop er hentet fra Canons spejlreflekskameraer. Kameraet kan sættes op efter personlige præferencer. Den indbyggede elektroniske søger er optimeret på den nye kameramodel, og takket være et 2.36 millioner punkter Organic EL display med superhøj opløsning kan fotografen via funktionen Touch and Drag Auto Focus (AF) helt intuitivt definere sit fokuspunkt og dermed selv tage fuld kontrol over enhver optagelse med henblik på at sikre knivskarpe billeder under alle forhold. 

Slankt og let

PowerShot G1 X Mark III vejer blot 399 gram og er 14.8 mm. tyndere samt ca. 16 procent mindre end sin forgænger. Den kompakte formfaktor er imidlertid ikke gået ud over brugervenligheden, og kontrolringen på objektivet, som den kendes fra tidligere modeller, finder man naturligvis også på den nye model. For de eventyrlystne kan nævnes, at kameraet er udstyret med forsegling, som sikrer mod indtrængen af støv og fugt, og som tilbehør kan endvidere fås et undervandshus, der gør kameraet vandtæt ned til en dybde på 40 meter. 

Avanceret kreativitet og funktionalitetPowerShot G1 X Mark III understøtter naturligvis også optagelse af video, hvilket kan ske som MP4 i fuld HD med 60 frames i sekundet. Sammen med 5-akset Advanced Dynamic IS og Dual Pixel CMOS AF sikrer det perfekte optagelser. Således eliminerer Dynamic IS for rystelser, også når fotografen selv er i bevægelse, og Dual Pixel CMOS AF gør det muligt at zoome ind og ud i bløde, glidende overgange. Desuden skal nævnes funktionen Time-Lapse Movie, og blandt de helt nye funktioner i et kamera af denne type kan nævnes, at PowerShot G1 X Mark III desuden gør det muligt at lave panoramaoptagelser.

Holder strøm længere

Takket være funktionen Eco Mode holder batteriet op til 25 gange længere end normalt, men på farten er det også muligt at oplade kameraet via USB-porten. Med PowerShot G1 X Mark III er det nemt at holde sig I kontakt med omverdenen og dele sine billeder samt videoklip. Det kan både ske via Wi-Fi og Dynamic NFC interfacet, der gør det muligt at koble kameraet op til en række kompatible enheder. Kameraet kan endvidere vækkes fra standby via en Bluetooth kompatibel smartphone, der ligeledes kan benyttes til at fjernbetjene det under fotografering. Via Wi-Fi er det muligt at få fuld kontrol over kameraet med preview af motivet, hvilket f.eks. en nyttig funktion ved optagelser af dyreliv. 

Canon PowerShot G1 X Mark III kommer på markedet til november. Den vejledende pris på er 9.390 kroner.


TAGS
Canon
kompaktkamera
powershot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S