Canon EXPO Paris 2015: Nye billeder af fremtiden

Canon EXPO Paris 2015: Nye billeder af fremtiden

Share

Alt om DATA var med i Paris, da dørene gik op til et imponerende udstillingsvindue for billedspecialistens nyeste imaging-teknologier og printer-koncepter

Når en kæmpekoncern som japanske Canon har nyt at vise frem i Europa og derfor afholder en slags ”Europa-event”, mener man det alvorligt. Formålet er at give indblik i, hvad de nyeste innovationer og teknologier kan være med til at gøre for både privatbrugere, virksomheder og offentlige institutioner i dag, i morgen og i fremtiden. Eventet bliver afholdt uhyre sjældent, kun hvert femte år, og i år var det på ny blevet tid til fremtidsvisioner.

I år i Paris blev der på Canon EXPO 2015 vist et imponerende udvalg af koncernens nyeste imaging-teknologier og printer-koncepter.
Netop for at leve op til målsætningen om ikke bare at præsentere produkter, der allerede var klar til salg på markedet, havde var hvert udstillingstema kategoriseret alt efter, om det omtalte og fremviste allerede var tilgængeligt her og nu eller hørte en nær eller fjernere fremtid til.

Se også:  Canon klar med sit hidtil stærkeste systemkamera

Meget opmærksomhed samlede sig naturligvis om de mest aktuelle og snarligt tilgængelige superkameraer uanset, om der var tale om den usædvanlig lysfølsomme specialmodel ME20F-SH eller de nye ultra high definition-kameraer (med op til 8K).
Men allermest spændende fandt mange det nok at lure på, hvad Canon har i ærmet til os alle sammen ude i den del af kalenderen, der kaldes fremtiden.

Virtual Reality og robotsyn

I morgen
Næsten virkelighed
Mixed Reality, forkortet MREAL, er lige på trapperne. I MREAL kombineres virtuelle miljøer og genstande med den virkelige verden via et headset på en måde, så du for eksempel kan vurdere prototyper under realistiske omstændigheder.

I MREAL kombineres virtuelle miljøer med den virkelige verden.

I MREAL kombineres virtuelle miljøer med den virkelige verden.Bedre robotter
En anden sideløbende teknologi kalder Canon ”Super Machine Vision”, der skal forbedre effektiviteten af fabriksrobotter. Robotterne vil nemlig kunne udstyres med ”synssensorer”, der sætter dem i stand til at tage de rigtige dele op fra tilfældigt lagte bunker, ligesom robotterne vil blive i stand til at foretage kvalitetskontrol af de færdige emner.

Virtuel brainstorming
Sløret blev også løftet for et fremtidigt, såkaldt Rich Collaboration System, der tillader folk på forskellige steder at redigere og arbejde på de samme projekter via en kombination af kameraer, projektorer og Microsoft Kinect-teknik. Ved hjælp af interaktive skærmbilleder med intuitiv gestikstyring kan flere personer eksempelvis redigere og diskutere dokumenter med hinanden i realtid med en oplevelse af at befinde sig i samme rum på en måde, der ikke kan opnås med nutidens videokonferenceteknologi.

Rich Collaboration lader folk arbejde sammen uanset, hvor de befinder sig.

Rich Collaboration lader folk arbejde sammen uanset, hvor de befinder sig.

Imaging:
Nye standarder for foto

Se også:  Canon klar med systemkamera af høj kaliber

Del denne