Home » Kamera » Canon EOS M50 [TEST]: Næsten som ægte spejlrefleks
Canon EOS M50 [TEST]: Næsten som ægte spejlrefleks

Canon EOS M50 [TEST]: Næsten som ægte spejlrefleks

Share

EOS M50 er et systemkamera, der opleves næsten som et spejlreflekskamera, men søgeren er ikke god

Canon er verdens største producent af digitale kameraer, og især inden for spejlreflekskameraer har japanerne i mange år været de absolut største – ikke mindst i Danmark. Men i dag satser Canon på systemkameraer, fordi det ifølge producenten er en bedre løsning for os forbrugere. Så det er ikke overraskende, at denne EOS M50 på mange måder føles og opleves som et traditionelt spejlreflekskamera, DSLR.

Det er fysisk mindre end de fleste DSLR’er, men blandt de største i denne test, især objektivet fylder godt. Det fine ved dette kamera er dog netop objektivet, der er nemt at zoome med takket være det store greb. Desuden har Canon et enormt udvalg af objektiver, hvilket bare gør kameraet endnu mere attraktivt. Det medfølgende objektiv dækker dog et stort område, og det er let at beskære billedet helt præcist.

Se også:  Fremtidsforsker: Zooms nye platform gør det som vi har brug for
Balance i billederne

Skærmen bag på systemkameraet står skarpt, og det er let at se alt på den, også når der er lidt sollys. Den elektroniske søger fungerer som hos Sony og tænder straks, du sætter øjet til den. Desværre reagerer den dårligt og har lidt efterslæb, når du bevæger kameraet. Det er ikke specielt godt – her er Sonys testdeltager langt bedre og naturligvis Nikon, som stiller med et ægte spejlreflekskamera. Det er faktisk så ringe hos Canon, at vi helt valgte ikke at bruge den lille søger.

Kameraet er ellers meget brugervenligt og tilbyder avancerede funktioner. De sidstnævnte skal du lede lidt efter, for de funktioner og filtre, du bruger mest, ligger lige for, og det er fint. Knappen på toppen af kameraet fungerer godt. Her vælger du forskellige funktioner, for eksempel om du vil tage billeder i fart.

Se også:  Canon klar med to prisvenlige full frame-objektiver

Billederne fra den store sensor har flotte detaljer og fin tyngde. Kameraet er ikke lige så effektivt til at stille skarpt som konkurrenterne fra Nikon eller Sony, men Canon tager billeder, som er i balance. Vi savner lidt dynamik i nogle skud, dog alt i alt godkendt.


Canon EOS M50
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3

Summary

Teknisk set:

Producent: Canon
Navn: EOS M50
Type: System
Opløsning: 24,1 MP
Udskiftligt objektiv: Ja
Zoom/brændvidde: 15-45 mm
LCD-skærm: 3”
Video: 4K
Indbygget blitz: Ja
Dimensioner: 116,3 x 88,1 x 58,7 mm
Vægt med batteri: 387 g
Pris: 4699 kr.

Testholdet mener:

Brugervenligt kamera, der tager gode, afbalancerede bil-leder, som dog kunne have lidt mere dynamik. Den elektroniske søger fungerer desværre ikke optimalt.

TAGS
Canon
systemkamera
zoom

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S