Home » Foto » Canon smider nyt kamera ud på et marked i krise
Canon smider nyt kamera ud på et marked i krise

Canon smider nyt kamera ud på et marked i krise

Share

Her er et nyt, begyndervenligt DSLR-kamera til en attraktiv pris. Men findes kunderne – køber de ikke bare et systemkamera?

Hvis du ikke er superrutineret hobbyfotograf – eller måske bare ønsker at kunne tage gode billeder uden at ofre en formue på dit næste kamera – så skal du måske kaste et blik på DSLR-kameraet Canon EOS 850D. Du må dog vente til april, hvor nyheden kommer ud i butikkerne til en behagelig pris på lige knap 7100 kroner.

Det er modigt af Canon at smide et DSLR-kamera ud på lowend-markedet (7100 kroner er da en pæn sum penge, men ikke i DSLR-verden). For dette marked styrtdykker. Kunderne er der ikke i samme omfang som tidligere. De har enten overgivet sig til mobiltelefonen eller vælger et spejlløst systemkamera, som i dette prislag kan levere særdeles god billedkvalitet og er mere håndterbart.

Men hvad gør Canon så – trods de hårde odds – for at score en masse kunder?

Vi befinder os her i Canons højeste ende af begynder-sortimentet. Kameraets Dual Pixel CMOS APS-C-sensor har en opløsning på 24,1 megapixel, og videoer kan du optage i 4K/25 fps (men ikke 30 fps).

Autofokus som i dyrere kamera

Som en del af Canons EOS-system kan brugere benytte hvilket som helst EF- eller EF-S-objektiv sammen med kameraet. En Speedlite-flash kan kobles på, og man kan tilslutte en ekstern mikrofon via 3,5 mm-stikket til videooptagelser. Kameraet sælges også i kit med objektivet EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM.

850D byder på kontinuerlig optagelse med 7 billeder i sekundet, hvilket er ganske godt for et kamera i begynderklassen. Autofokus ser også ud til at være af høj kvalitet med en RGB+IR-målesensor, som er udstyret med 220.000 pixel og Flicker Detection ligesom i det lidt dyrere Canon EOS 90D-kamera.

Brugervenlighed er en af Canons styrker, og her synes kameraet at leve op til forgængerne. Så måske alligevel: Ved at lægge sig i den høje ende af begyndermarkedet og kombinere det med de sædvanlige Canon-dyder, vil Canon EOS 850D trods alt kunne tiltrække nysgerrige blikke. Vi hepper – for et spejlreflekskamera er da stadig noget særligt.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S