Home » Kamera » Canon EOS 77D [TEST]: Brugervenligt kamera med professionel attitude
Canon EOS 77D [TEST]: Brugervenligt kamera med professionel attitude

Canon EOS 77D [TEST]: Brugervenligt kamera med professionel attitude

Share

Der er meget godt at sige om det ret nye Canon EOS 77D. Kameraet dufter af professionel kvalitet, det ligger suverænt i hånden, og der er et væld af gode funktioner

Dette kamera er ret kompakt. Det er der ikke noget nyt i. Men når man får at vide, der er tale om et DSLR-kamera, bliver man faktisk lidt overrasket, hvor tyndt det er.

Trods det vellykkede forsøg på at stramme dimensionerne op har Canon 77D – der kom på markedet i foråret – et ganske stort greb. Her er der plads til tre velvoksne fingre, mens pegefingeren ligger klar oven på udløseren, der er placeret på en skrånende del af husets overside. Tommelfingeren hviler bag på kamerahuset. Det giver et stærkt og fast greb.

Det kan lade sig gøre at skyde billeder med én hånd og øjet presset mod den optiske søger og alligevel opnå en vandret horisont. Men det føles mere naturligt at lade venstre hånd understøtte optikken (her bruger vi den medfølgende 18-55 mm ) for at sikre en vandret horisont.

Se også:  Vanvittigt billige superteleobjektiver fra Canon - 800mm til 8.149 kroner

Inden vi kigger på billedkvaliteten, skal Canon 77D roses for at være et forholdsvis let håndterligt kamera: Størrelsen, vægten, funktionerne, dagligt brug og responstid – det er alt sammen punkter, hvor dette kamera triumferer. Blot et enkelt kritikpunkt: Næsen kan støde mod venstre side af LCD-skærmen, når man kigger igennem den optiske søger.

DSLR-kameraer handler ikke så meget om gimmicks og specifikationer, men især om billedkvalitet. Det skal imidlertid med, at kameraet har en sensoropløsning på hele 24,2 MP, og at den ret så vigtige autofokus fungerer lynhurtigt. Canon-kameraet tilbyder 45 ”tjekpunkter”, AF-punkter, hvilket er ganske meget for prisklassen.

Billedkvaliteten er høj – vi nærmer os her professionelt niveau. Billederne har et behageligt ”varmt” udseende, men de er ikke overmættede, så de bliver urealistiske. Farvegengivelsen er ret præcis, og der er et væld af detaljer i billederne. Standardobjektivet, som følger med, er velegnet til portrætter, men Canons EOS-kamerafamilie har et bredt udvalg af tilbehør, så skal du skyde i naturen, til familiebegivenheder, i mørke stuer eller i oplyste bymiljøer, finder du helt sikkert, hvad du skal bruge i Canons program.

Se også:  Canon Zoemini C [TEST]: Dette kamera har indbygget printer

Du kan komme til at bruge en del tid på at sætte dig ind i dette kameras mange muligheder – for eksempel færdige indstillinger til sort/hvide billeder, portrætter og landskaber, NFC, Wi-Fi og Blue-tooth – men det er umagen værd, for som seriøs fotoentusiast kan du få stor glæde af Canon EOS 77D i mange år. 


Canon D77
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Objektiv: 18-135 mm
Sensor: 24,2 MP
Video: 1080p, 50 fps
Skærm: LCD, 3”, touch
Lager: SD-kort
Vægt: 540 gram
Størrelse: 131 x 100 x 76 mm
Pris: 7990 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Canon
Digitalkamera
fotokamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S