• Home »
  • Kamera »
  • Canon EOS 77D [TEST]: Brugervenligt kamera med professionel attitude
Canon EOS 77D [TEST]: Brugervenligt kamera med professionel attitude

Canon EOS 77D [TEST]: Brugervenligt kamera med professionel attitude

Share

Der er meget godt at sige om det ret nye Canon EOS 77D. Kameraet dufter af professionel kvalitet, det ligger suverænt i hånden, og der er et væld af gode funktioner

Dette kamera er ret kompakt. Det er der ikke noget nyt i. Men når man får at vide, der er tale om et DSLR-kamera, bliver man faktisk lidt overrasket, hvor tyndt det er.

Trods det vellykkede forsøg på at stramme dimensionerne op har Canon 77D – der kom på markedet i foråret – et ganske stort greb. Her er der plads til tre velvoksne fingre, mens pegefingeren ligger klar oven på udløseren, der er placeret på en skrånende del af husets overside. Tommelfingeren hviler bag på kamerahuset. Det giver et stærkt og fast greb.

Se også:  Oplev verdens bedste pressefotos i virtual reality

Det kan lade sig gøre at skyde billeder med én hånd og øjet presset mod den optiske søger og alligevel opnå en vandret horisont. Men det føles mere naturligt at lade venstre hånd understøtte optikken (her bruger vi den medfølgende 18-55 mm ) for at sikre en vandret horisont.

Inden vi kigger på billedkvaliteten, skal Canon 77D roses for at være et forholdsvis let håndterligt kamera: Størrelsen, vægten, funktionerne, dagligt brug og responstid – det er alt sammen punkter, hvor dette kamera triumferer. Blot et enkelt kritikpunkt: Næsen kan støde mod venstre side af LCD-skærmen, når man kigger igennem den optiske søger.

Se også:  Canon klar med superkraftfuldt kompaktkamera

Del denne