Camatasia: Bliv YouTube-helt med bedre skærmoptagelse

Camatasia: Bliv YouTube-helt med bedre skærmoptagelse

Share

Camatasia er alletiders til præsentationer, til instruktionsvideoer og optagelse af klip fra computerspil.

Programmerne er ofte gratis, de er nemme at arbejde med, og du kan tilføje effekter og derefter lægge dem på din YouTube kanal.

Nogle gange er ord ikke nok, når du vil forklare, hvad andre skal gøre i bestemte situationer. Det kan være at gøre et billede sort/hvidt i Photoshop, opsætte en hjemmeside i WordPress eller gennemføre en hård bane i et computerspil. Heldigvis findes der en spændende måde at vise det på: Brug en skærmoptager.

Se også:  Guide: Optag direkte fra din computerskærm

En skærmoptager er, som navnet antyder, et program, der optager, hvad der sker på hele eller dele af din computerskærm. I nogle programmer kan du også med skærmens indbyggede kamera indlejre et sekundært vindue i bunden af din video, hvilket er smart til for eksempel online-kurser og seminarer, de såkaldte webinarer.

At bruge en skærmoptager kræver ingen viden om instruktion eller tekniske kompetencer, men det er en fordel at forberede sig lidt. Gerne i form af nogle punkter, som du skal igennem i løbet af din video og eventuelt en afprøvning af det, du gerne vil vise, før optagelsen går i gang. Det kan for eksempel være gennemgangen af, hvordan et foto gøres sort/hvidt.

Publikum på for eksempel YouTube gider næppe sidde og se på, at du klumrer rundt i menuerne i Photoshop, men en præcis instruktion vil de elske.

Andre programmer til skærmoptagelse
Camtasia er populært, men der findes gode alternativer til det markedsførende program.

Screen Recorder 


I gratisudgaven optages i formatet webm, men betaler du 30 dollar, får du også mkv og mp4 samt standarderne mpeg4 og H264, som giver god kvalitet i lyd og billede.

Du slipper også for vandmærke og begrænsningen på 10 minutters optagetid. Menuerne er overskuelige og på dansk.
http://icecreamapps.com/dk

Ezvid


Dette gratis program er designet til videoer, som skal kunne deles på YouTube. Skærmvideoerne optages i opløsningen 1280 x 720 pixel optimeret til YouTube, og programmet har en indbygget upload-funktion.

Du kan også lave slideshows. Programmet kan maksimalt optage videoer på 45 minutter.
www.ezvid.com/download

Screenpresso


Programmet er gratis, hvis du bare vil optage videoer og kan leve med vandmærket.

For 29 euro kan du optage i HD, gemme på blandt andet Google Docs, Evernote og Dropbox, offentliggøre videoer på YouTube, lave avancerede lydoptagelser og få flere muligheder for klipning og redigering.
www.screenpresso.com

Med Camtasia kan du optage alt, som foregår på din computers skrivebord. Bagefter kan du lægge effekter på videoen og lægge den på for eksempel YouTube.

Med Camtasia kan du optage alt, som foregår på din computers skrivebord. Bagefter kan du lægge effekter på videoen og lægge den på for eksempel YouTube.

Del denne