Home » Skærm » CAD-skærmen er en vinder
CAD-skærmen er en vinder

CAD-skærmen er en vinder

Share

Kombinationen af høj billedkvalitet, god ergonomi og fornuftig pris gør BenQ til testens vinder

BenQ kalder selv denne 32”- skærm for en designskærm. Her henviser de ikke til, at den har et flot design, omend den sorte ramme og fod kombineret med skærmholder i aluminium giver et eksklusivt og underspillet design. Producenten anbefaler skærmen til design, CAD (Computer Aided Design), videoredigering og andre former for grafisk arbejde, hvor der stilles store krav til billedkvaliteten.

Den store skærm har touchpanel nederst i højre side af skærmen – symbolerne kommer til syne på skærmen, når du lader en hånd glide hen over området.

På papiret klarer den sig også godt. Lysstyrken er på niveau med de bedste og dyreste i denne test og betragtningsvinklen er helt i top. Det tyder på et panel i den dyreste klasse, og alligevel er prisen for BL3201 rimelig og omkring 3000-4000 kroner lavere end for Samsung og Dell, der har næsten identiske data.

Skærmbilledet står ikke kun meget skarpt, også ekstremt roligt. Vi noterer et usædvanlig jævnt og lækkert baggrundslys, hvor der ikke er det mindste ”slinger”. Nogle skærme har tendens til at være lysere i nogle områder af skærmen end andre. Her er ingen forskel fra midten og ud til hjørnerne. Det er ren klasse og et punkt, som en professionel bruger, der arbejder med billeder og videoer, vil sætte meget stor pris på.

Se også:  Spar 3.000 kroner på Samsungs vilde gaming-skærm

Farverne gengives nærmest klinisk korrekt, og er du til bløde, lækre billeder, når du ser film, kræver det blot, at du indstiller skærmen til det. Det kan den nemlig. Det vigtigste er imidlertid skærmens evne til at gengive farverne meget tæt på virkeligheden og i en klasse, der kun overgås minimalt af den dyrere Dell og Samsung i denne test.

Nu er det ikke kun billedkvaliteten, der gør BenQ til en vinder. Skærmen kan vendes rundt, så den er på højkant, og du kan bruge den i widescreenformat, hvor du kan køre skærmen helt i bund og også meget langt op. Så uanset hvordan du står eller sidder, kan du få en god vinkel til skærmen. Du kan også dreje skærmen til begge sider, hvis du lige skal vise en kollega et billede. Der er de tilslutninger, som du kan forvente, og der er endda en SD-kortlæser i højre side. Perfekt!

Se også:  Samsung lancerer prisvenlige skærme med et væld af smarte funktioner

Skærmen kan vendes på højkant, hvilket især vil glæde grafiske designere og ingeniører, der arbejder med CAD.

Justeringen af skærmen foregår rimelig enkelt og som på de fleste skærme i denne test via touchpanel i skærmkanten. Dette reagerer fint, og der er mange gode indstillinger, som eksperten vil sætte pris på.

Billedkvaliteten skyldes, at BenQ benytter et panel af højere kvalitet end de billigere modeller i testen. Det kan også aflæses af de tekniske specifikationer.

Der er også SD- og USB 3.0-tilslutning i siden, så du kan overføre billeder og videoer hurtigt og bekvemt.

Standeren gør det muligt at sænke skærmen helt ned og meget langt op.

Skærmen kan indstilles på knapper praktisk placeret nederst i skærmkanten.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Datatid TechLife mener:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
BenQ
skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S