Home » AOD Pro » Microsoft: Hold op med at skrive nye programmer i C og C++
Microsoft: Hold op med at skrive nye programmer i C og C++

Microsoft: Hold op med at skrive nye programmer i C og C++

Share

De populære programmeringssprog C og C++ er forældede og usikre, melder Microsoft-topchef ud. Brug et helt andet sprog i stedet, når du skal i gang med nye projekter

Gennem årtier har programmeringssprogene C og dets udvidelse C++ været blandt udviklernes favoritter. Hovedmanden bag sidstnævnte er danskeren Bjarne Stoustrup. Men nu skal de to sprog udfases, mener Microsoft – eller rettere Mark Russinovich, som er CTO for Microsoft Azure.

Ifølge Russinovich giver de hæderkronede programmeringssprog anledning til bekymringer – de er usikre og upålidelige. I stedet skal programmørerne anvende sproget Rust til nye projekter.

Afløseren har en lang historie

Rust blev udviklet af Mozilla Research i 2006. Men dette programmeringssprogs succes har i nogen grad været hæmmet af konstante versionudskiftninger. Den første stabile version 1.0 kom i 2015.

Se også:  Kom godt i gang med at programmere

I 2021 blev Rust Foundation annonceret af fem stiftende virksomheder, som ifølge Wikipedia var AWS (Amazon), Huawei, Google, Microsoft og Mozilla. Google gav støtte til Rust i selskabets Android Open Source Project og så Rust som et alternativ til C/C++.

Ifølge ZDnet værdsætter udviklere sprogets “memory-sikkerhedsgarantier”, som reducerer behovet for manuelt at administrere et programs hukommelse og reducerer risikoen for hukommelsesrelaterede sikkerhedsfejl, der belaster de store projekter, som er skrevet i “memory-usikre” sprog som C eller C++.

Ikke helt skrottede

Helt skrottet bliver de gamle sprog dog endnu ikke, ifølge Russinovich. For der er masser af kode, som skal vedligeholdes.

“Der er en enorm mængde C/C++, som vil blive vedligeholdt og udvikle sig i årtier eller længere. I går aftes kodede jeg en funktion til Handle, som blev føjet til de cirka 85.000 linjer Sysinternals C/C++-kode, jeg har skrevet. Men jeg hælder til Rust i forbindelse med nye værktøjer,” siger han til ZDnet.

Se også:  Danske udviklere er vilde med Java – og de netværker


TAGS
C++
programmering
programmeringssprog
Rust

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S