Home » Mobiltelefon » Lav dine egne programmer til mobilen
Lav dine egne programmer til mobilen

Lav dine egne programmer til mobilen

Share

Nu kan du lave dine helt egne programmer til din mobiltelefon. Og alle kan være med, det er så let som at bygge med Lego.

Det har altid været en drøm, at programmering skulle være så let, at vi alle kunne gøre det. Det er endnu langt fra at lykkes, men Google har lavet meget, som ingen andre har kunnet, så måske lykkes det for dem.

Det er i hvert fald Google, der står bag det nye system. Det hedder App Inventor og er selvfølgelig beregnet til Googles mobilstyresystem Android.

Programmet er nødt til at simplificere programbygningen. Det sker via en lang række byggeklodser, som giver programmet bestemte små bidder af funktionalitet.

Google har lagt et eksempel ud på, hvordan man på et minut kan lave et lille program, der viser ens kat på mobiltelefonen. Hvis du trykker på billedet, siger den miau.

Det foregår ret simpelt ved, at man laver en knap. På knappen viser man et billede – nemlig af katten. Eftersom det er en knap, så har den en funktion, når man trykker på den. Der vælger man funktionen afspil lyd, og vælger så lyden miau.

Se også:  Google Nest Audio [TEST]: Rigtig meget smart-højttaler for pengene

Ret simpelt. Men Google har lavet biblioteker med mange af de indbyggede funktioner på mobilen, samt funktioner som mobiltelefonen giver adgang til.

Det betyder faktisk, at med den nødvendige fantasi og fingersnilde kan man bygge temmelig interessante programmer.

Nogle af de eksempler Google fortæller om er: Et parkeringsprogram der kan huske, hvor din bil holder parkeret. Det har kun to knapper: ”Parker”, som du trykker på, når du står ud af bilen.

Den gemmer den aktuelle gps-position. Så har den en ”Find den” knap, som selvfølgelig viser et Google-kort med parkeringspositionen markeret. Temmelig smart og åbenbart ikke sværere end, at du selv kan lave den på en eftermiddag.

Eller hvad med programmet Drumkit? Det er et lille elektronisk trommesæt, som vises på skærmen, og så trommer du bare løs og kan få den rigtige trommelyd – eller den lyd du har valgt – ud på dine hovedtelefoner.

Se også:  Gmail og andre Google-tjenester ramt af store tekniske problemer

Eller hvad med et program der automatisk sender besked, hvis du falder? Det er uhyre praktisk, hvis man er et ældre menneske, der kan risikere at brække knogler ved ethvert fald.

Det var en sygeplejerskestuderende, der lavede programmet til de mennesker, hun passede. Telefonen opdager selvfølgelig faldet ved at bruge det indbyggede accelerometer.

Programmet kan bruges til at sende en sms til plejepersonalet, hvor der ikke bare er en alarm om, at den og den er faldet, men det kan også fortælle præcist, hvor vedkommende faldt.

Fidusen ved denne type programmering er, at vi alle kan skabe programmer til vores helt særlige behov og ud fra vores helt særlige forudsætninger. Gå selv ind og se nærmere på appinventor.googlelabs.com.


TAGS
Android
app inventor
Google

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S