Home » Hardware » Byg selv: Et sandt kabinetspørgsmål
Byg selv: Et sandt kabinetspørgsmål

Byg selv: Et sandt kabinetspørgsmål

Share

En Coffee Lake-maskine i et tower-kabinet og alt for mange penge

Da vi var ganske unge, savlede vi over kostbar hardware og lagde detaljerede planer for hypotetiske projekter i alle mulige prisklasser og med alle mulige specifikationer. Bortset fra de æstetisk tilfredsstillende kabinetter fra BitFenix Prodigy og Corsairs Obsidian-serie kom det kabinet, der tiltrak sig størst opmærksomhed, fra den legendariske producent Cooler Master, og firmaets Cosmos II lå aller-øverst på listen over “fænomenale sager, som jeg kunne tænke mig at lege med.” Teknologiskribenter verden over lovsang dets kvaliteter med den solide konstruktion og det intuitive design, som var med til at bevare dets særstilling siden lanceringen.

Da vi første gang faldt i svime over Cosmos II’s nye slægtning, C700P, var trangen til at bygge en maskine med det overvældende. Planen var at skabe noget lidt mere behersket, end vi som regel gør, dels fordi der trods alt er tale om et Cosmos, dels fordi markedet er, som det er. Prisen på gpu’er og hukommelse er i øjeblikket sådan, at standardmaskiner er nået op på et leje, der før var forbeholdt drømmemaskiner – blot uden den tilsvarende ydelse.

Se også:  Lækker teknik: Her er de nye AMD Ryzen cpu’er

Vi er kede af at måtte sige det, men sådan ligger landet desværre for tiden. I hvert fald indtil Samsung & Co. tager sig sammen til at forestille sig en rimelig maskine med rimelige priser, fordi verden ikke lider under hardwaremangel. Derfor har vi bygget en maskine, der illustrerer Coffee Lakes overlegenhed, uden at spare på bundkort, hukommelse, processor og kabinet.

når vi nu har pungen oppe af lommen

Skal vi bruge for mange penge på et bundkort og sige, at det er nok? Det er vores tankegang bag dette projekt. Bundkortet er virkelig dyrt, men det er der en grund til. Vi ville bruge Coffee Lake til denne maskine af flere grunde. Seks kerner og 12 threads er nok til at håndtere en hvilken som helst applikation, vi kan finde på. Uanset om det gælder rendering, streaming, gaming eller to af disse på én gang er denne maskine mere end rede til at levere en anselig mængde materiale hurtigt og effektivt. Hertil kommer, at Coffee Lake har bevist, at Intel stadig dominerer feltet, når det gælder enkeltkerne-ydelse, og eftersom de fleste gamere typisk forlader sig mere på clockhastighed end på flere kerner, er Intel stadig det foretrukne chipvalg til de fleste AAA-titler.

Se også:  Grafikkort [STORTEST]: Det bedste grafikkort til din gamer-pc

Hvis man kombinerer det med et bundkort, der rager langt op, når det drejer sig om forbindelsesmuligheder og kvalitetslyd, begynder det at ligne noget. Godlike understøtter op til fem M.2 pci-e-ssd’er, et sjette via U.2 plus seks SATA-drev alene til lager. Hertil kommer fire separate pci-e-x16-slots, tredobbelt Gigabit-ethernet og trådløs AC. MSI har vredet stort set det hele ovenpå dette anselige stykke printkort. Og det hele ser forrygende ud.

Vi besluttede os for at satse på seriøst lager til dette projekt – for en gangs skyld med mindre vægt på ssd, sådan da. Vi taler om et Intel 760p pci-e-ssd på 512 GB til bootdrevet med hele 12 TB roterende plader fra Seagates BarraCuda Pro-harddisk. Til vores gpu-kraftværk har vi satset på vores altid trofaste PNY GeForce GTX 1080 Ti – et kort uden dikkedarer. Og det er så det.

TAGS
byg selv
coffee lake
hardware
kabinet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S