Home » Byg selv » Sådan bygger vi AODs nye reference-pc trin for trin
Sådan bygger vi AODs nye reference-pc trin for trin

Sådan bygger vi AODs nye reference-pc trin for trin

Share

Efter et MobilePay-dræn på det meste af 20.000 kroner er tiden nu inde til at skrue alle de dyre komponenter i AODs nye testcomputer sammen til en fungerende computer. Det kræver ikke særligt værktøj, men dog et robust bord med god plads


Dette er anden del af to i AODs nye byg selv-projekt, hvor vi bygger en reference-pc. Første del kan du læse her.


I AOD har vi i årenes løb bragt adskillige artikler om computer-selvbyg. Den seneste i nummer nr. 2 beskrev og viste flowet for samling af to maskiner med processorer fra både AMD og Intel. På vores hjemmeside er der også masser af læsestof. Prøv at søge efter ”Byg din egen pc”.

Apropos læsestof er det ikke for sjov, at Asus, Corsair og Intel m.fl. har brugt ressourcer på trykte manualer, instruktionsvideoer og online-guider. Selvfølgelig kan man bare være superoptimist og hoppe fra 10-meter vippen, men det er stadig klogt at tjekke, om der er vand i bassinet.

Se også:  HP Spectre x360 16-f0035 [TEST]: Stor og effektiv arbejdsmaskine

Endnu en forholdsregel vedrører statisk elektricitet. Det er mit indtryk, at bundkort og andre elektroniske enheder ikke er så hysterisk sarte, som de har været, men hvorfor løbe nogen risiko?

I denne skribents kontor/testlab er der mange forskellige enheder i metalkabinetter, som er tilsluttet et strømnet med jord, og i en periode var jeg ofte plaget af rap over nallerne, når jeg berørte knapper og stik. Det klarede jeg ved at udskifte mine standard-Birkenstock-sko til en version med elektrisk ledende såler. Et antistatisk armbånd bør også være obligatorisk, når man håndterer elektroniske komponenter.

Alt dette sagt, så er vi nu klar til at bygge AODs nye testcomputer.

Se også:  5 ting du skal overveje når du køber stationær pc
Trin 1: Klargøring af kabinettet

Det store Corsair-kabinet er tungt og temmelig uhåndterligt, men ellers er det lige til at gå til. Når de to glaslåger hægtes af, er der fri adgang til chassiset, bundkortet og bagsiden, hvor nogle solide metalholdere til diskdrev på 3,5” og 2,5” er placeret. Disse drevtyper har jeg foreløbig fravalgt, men hvem ved, hvad fremtiden kan bringe?

Tip: Fra fabrikken er glaslågerne sikret med en skrue i det øverste hængsel i hver side. Disse skruer fjernes med en Phillips PH2-stjerneskruetrækker. Husk at stille lågerne et sted, hvor de hverken er i vejen eller kan tage skade.

Fjern kabinetventilatoren i bagpanelet midlertidigt. Den sidder i vejen, når bundkortet skal installeres.

Intet projekt uden modifikationer. Et nyt hul på cirka 40 x 100 mm i stålpladen bag strømforsyningen gør det meget nemmere at få de stive kabler ud til bundkortet og bundte dem med stærke strips.

1 2 3 4Næste

TAGS
byg selv
computer
pc
stationær pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S