Home » Stationær computer » Byg en stærk gaming-maskine med super-grafikkort
Byg en stærk gaming-maskine med super-grafikkort

Byg en stærk gaming-maskine med super-grafikkort

Share

De nye RTX Super-kort fra Nvidia virker næsten for gode til at være sande. Vi afprøver et af dem i en ny gamingmaskine.

I de seneste par måneder har vi hygget os med at konstruere kompakte pc’er, og vi har samlet fine, nye ting for at se, hvad de kan gøre. Og det er som regel temmelig underholdende. Men vi blev enige om, at der er gået et stykke tid, siden vi har kastet os ud i at bygge en pc. Det hænger sammen med, at selvom vi elsker rå styrke, har vi ikke lyst til at høre den styrke skrige ad os dagen lang.

Det betyder imidlertid ikke, at vi er villige til at give køb på ydelsen. Hvis vi laver en tyst maskine, kan vi godt få den til at snerre på sin egen facon. Heldigvis er det ikke så svært, som man skulle tro. Med de rigtige valg af kabinet, cpu-køler og grafikkort kan hele historien falde nydeligt på plads.

Til alt held er markedet for hardwarekomponenter stuvende fuldt af interessante muligheder, og en af dem er så ny, at den ikke var blevet anmeldt, da dette nummer gik i trykpressen. Vi begav os ind på dette ukendte territorium, og vi synes, at det var umagen værd. Dette projekt udviklede sig ikke ganske, som vi havde forventet, men med lidt fingerfærdighed fik vi det hele til at gå op i en højere enhed.

Superstjerne

foruden hovedrollen I denne forestilling, Zotacs Gaming RTX 2070 Super AMP Extreme, rummer dette system nogle ret pebrede dele. Kernen er det nye Ryzen 7 3800X fra AMD. Hvis du har planer om selv at bygge dette system, vil vi anbefale dig at vente, indtil denne cpu kommer ned på et rimeligt leje. Nogle forhandlere udnytter varemangel til at kræve uhyrlige priser for 3000-serien af Ryzen-chips.

Denne processor sidder på et X570-bundkort, ASRocks X570 Taichi. Dets steampunk-udseende og lavmælte RGB-belysning passer godt til LED’erne på vores AMD Wraith Prism-køler – standardkøleren til 3800X, som yder beundringsværdigt til trods for, at den følger med chippen uden nogen ekstra udgift.

Se også:  Stor besparelse: Sådan har 33-årige Martin bygget sit gaming-setup af brugte dele

Så er der hukommelsen: Vi har satset på to dimm’er af G.Skill Trident Z på 3.200 MHz. Vi havde overvejet at bruge to 8 GB-blokke, men besluttede os for, at 32 GB var en mere langsigtet investering, og derfor valgte vi 2 x 16 GB-sættet i stedet.

Hvad lager angår, har vi valgt et 1 TB Corsair MP600 M.2-ssd, et NVMe Gen4 -drev, som leverer hurtige overførsler. Her er der potentiale til nemme lageropgraderinger – det BitFenix Saber-kabinet, vi har brugt, har slots til to 3,5”-harddiske eller bøjler til op til otte SATA-ssd’er. Bortset fra det omfatter Saber også to kabinetventilatorer og noget ganske net RGB-belysning på frontpanelet.

Der er også et underligt lille plastikdæksel over den trekantede tænd/sluk-knap – vi er ikke sikre på, hvad det skal gøre godt for. Et værn mod rage-quits, måske?

Endelig får vi strømmen fra en Corsair RM750x-psu. 750W er i overkanten til sådan et system, men det giver plads til opgraderinger, uden at man behøver at udskifte strømforsyningen. RM750x’ modulære design gør også installationen nemmere, og det er en afgørende egenskab i betragtning af, at Sabers drevskuffe er svejset fast, og der ikke er megen plads til klodset kabelføring.

1 Godt i gang

som sædvanlig begynder vi med at splitte hele kabinettet ad. Der er mange kabler, man skal forholde sig til, og ikke megen plads at arbejde på. Fjern begge sidepaneler, men lad det store bundt kabler fra den forreste I/O være, hvor det er; ellers kommer det bare i vejen.

Man skal derimod løse kablerne fra kabinetventilatorerne op og føre dem igennem til bagsiden af bundkortets monteringsplade, idet man strammer op på dem for ikke at lægge hindringer i vejen for installationsprocessen. Til sidst skal man huske at fjerne papæsken fra drevskuffen, fordi den indeholder nogle skruer og kabler, som vi skal bruge senere.

Se også:  Den ultimative guide til væske-køling

2 Kan du huske …

før vi placerer bundkortet inden i kabinettet, skal vi installere nogle komponenter på det. Den første er processoren. Det er en smal sag, hvis man har prøvet det før, og nemt nok, hvis man ikke har: Løft simpelthen fastholdelsesarmen på cpu-soklen, sæt chippen på plads – husk at line den gyldne trekant på det ene hjørne op med trekanten på soklen – og før så armen tilbage, så den fastholder processoren.

Når det er gjort, er tiden inde til at gå videre til hukommelsen. X570 Taichi har kun bøjler på den ene side af dimm-slottene; åbn dem, og slut hukommelsen til slottene A2 og B2 (det er de primære hukommelsesslots – hvis du bruger andre, svigter XMP-profilen til 3.200 MHz sandsynligvis). Tryk hver blok ned, indtil hængslet klikker på plads, og tryk så på den modsatte ende for at være sikker på, at også den sidder ordentligt fast.

3 Skru ned for varmen

nu bliver sagerne mere komplicerede. Både M.2-drevet og bundkortet er udstyret med en køler og varmepuder til passiv afkøling af drevet. Vi vil bruge bundkortets store varmespreder, selvom man også kan fjerne den. Fjern køleren fra Corsair MP600 ved at trække dets clips på begge sider og løfte metalkøleren fra toppen af drevet. Drevet følger muligvis med køleren, når du fjerner den – træk den simpelthen af den klæbrige varmepude.

Dernæst fjerner du de tre unbrakoskruer på X570 Taichis varmespreder og løfter den op, idet du passer på ikke at beskadige det tilsluttede kabel (det giver strøm til RGB-lyset). Skru MP600 ned i det midterste M.2-slot, før du sætter varmesprederen på igen. Husk at fjerne plastikdækslet på den klæbrige pude, før du gør det.

TAGS
byg selv
gaming computer
nvidia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S