Home » Stationær computer » Guide: Byg din egen Ryzen-pc
Guide: Byg din egen Ryzen-pc

Guide: Byg din egen Ryzen-pc

Share

Billig? Det ville være synd at sige. Her er vores AMD-drevne renderings-titan

Vi går lidt amd-amok denne gang. Den tapre underhund har virkelig lavet rav i den. Med AMD’s nye række af 7-serie-chips har vi fået et sandt væld af nye muligheder til dem, der tager deres maskineri alvorligt. Bevares, der er stadig svagheder, men de bliver langsomt fjernet af udviklere og ingeniører.
Lad os lige få noget på det rene. Her er der ikke tale om en billig løsning.

Til en pris på lige over 45.000 kroner er her intet sparet, navnlig ikke på lagerområdet. Ved at tilføje 64 GB ddr4-ram, 21 TB lager og et eksternt NAS bankede vi prisen yderligere op. Disse dele udgør ikke mindre end 59 procent af den samlede udgift. Hvis vi i stedet havde valgt 32 GB ddr4, et pci-e-ssd på 250 GB og to harddiske på hver 2 TB, havde vi halveret udgifterne for vores højtydende renderingstation.

Når vi imidlertid ser på computerkraft og valuta for pengene, er specifikationerne for denne maskine mildt sagt imponerende. Den smadrer næsten alle vores system-benchmarks. Ryzens ottekerne-processorer er nu billigere end nogle af Intels Kaby Lake-chips med fire kerner, og det kan vise sig at være begyndelsen på enden for mainstream-quadcore-systemer.

Se også:  Prisstærkt AMD-bundkort giver dig den nyeste teknologi

AMD Ryzen 7 1800X 3900 kr.

Det er sært igen at kunne vælge, nu da Ryzen 7-cpu’er er på gaden. Hvis man vil have mest valuta for pengene, er der tre muligheder: 1700, 1700X og 1800X.

I teorien burde de bedste chips til overclocking være 1700X og 1800X, men vi har hørt rygter om, at nogle 1700-chips faktisk kan udkonkurrere selv de dyreste 95W-dele på dette område. Men hvad angår standardfrekvenser og driftssikkerhed, er 1800X kongen, og selvom prisen ikke er billig, ligger den dog under sin Intel-ækvivalent.

Gigabyte Aorus GA-X370-Gaming 5 1800 kr.

Gigabytes beslutning om at migrere sit Aorus-varemærke fra gaming-laptops til bundkort virker indlysende. Kombinationen af den klassiske Aorus-stil med en delikat hvid finish gør dette kort meget elegant. Føj hertil et sæt Trident Z-hukommelse og et par LED-lys her og der, og indtrykket er bedårende. Hertil kommer et væld af forbindelsesmuligheder og effektiv køling. Der er ikke et øje tørt.

EVGA GeForce GTX 1080 Ti 6800 kr.

Er det den sande hersker over 4K-gaming? Det er i hvert fald det tætteste, man kommer med et enkelt kort. 1080 Ti har ganske vist underlige specifikationer (11 GB vram?), men det er afgjort det rette kort, hvis man spiller AAA-spil ved 4K. Takket være kortets CUDA-kernearkitektur, samarbejder det ualmindelig godt med for eksempel Adobes Creative Suite – navnlig Premiere Pro – og håndterer suverænt alle HDR 4K-renderingsopgaver. Den eneste ulempe? Vi ville ønske, at det var os, der havde sådan et.

Se også:  Selvbyggere, glæd jer – Shuttle laver mini-barebone til AMD-cpu

Cooler Master MasterCase Maker 5T 1900 kr.

Ved første blik opfylder det indtagende MasterCase Maker 5t mange af vores ønsker. Det er et modulært mirakel, der understøtter kølere på op til 280 mm fortil og foroven. Der er mulighed for talrige konfigurationer via Cooler Masters netbutik. Desværre viste det sig at være mere besværligt, end vi havde ønsket os, da vi først begyndte at bygge maskinen op, men der er ingen diskussion om kabinettets samlekvalitet. De skarpe linjer og den kække røde farve appellerer måske ikke til alle, men det er et kabinet af topkvalitet, der henvender sig til folk med meget specifikke behov.

1 2 3 4Næste

TAGS
AMD
byg selv
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S