Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Byg din egen mini-pc med Ivy Bridge

Shuttle SZ77R5 er den første byg selv-pc til dig, der vil have udbytte af Intels nye processorer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med Intels nye Ivy Bridge-processor er grænserne for, hvor meget kraft du kan klemme ind i en lille maskine, rykket en ekstra tand. Det udnytter Shuttle i sin nyeste Barebone-maskine, der er baseret på det helt friske Intel Z77 Express-chipsæt, der understøtter såvel Ivy Bridge-processorer som den foregående generation af Core-processorer (Sandy Bridge).

Usb 3.0 og PCI-Express 3.0 er også indbygget direkte i chipsættet, og tilslutningerne inkluderer desuden hdmi, dvi-i, 4× usb 3.0 (hvoraf den ene kan oplade gadgets, når pc’en er slukket), 1× e-sata, s/pdif samt gigabit-lan og 7.1-lydudgang.

PCIe-x16-3.0-porten passer til nyere dual-slot-grafikkort, som AMD Radeon HD 7970 eller Nvidia GeForce GTX 680, mens 1× PCIe-x4-2.0 og 1× Mini-PCIe-x1-2.0 giver mulighed for andre udvidelser.

Der er plads til 32GB ddr3-1600, fordelt på fire pladser, og der kan installeres flere harddiske, ssd’er og optiske drev via 2× sata 6 Gbit/s- og 2× sata 3 Gbit/s-porte. Srt-teknologien giver desuden mulighed for at booste datahastigheden ved hjælp af en ssd, der installere i bundkortets m-sata-port eller som et almindeligt 2,5"-drev.

Maskinen måler 33,2×21,6×19,8 cm og kommer med 500W 80-plus-certificeret strømforsyning.

Shuttle XPC Barebone SZ77R5 er på markedet nu og sælges til 339 euro uden mons.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere