Home » Erhverv » Byerne skal være højteknologiske
Byerne skal være højteknologiske

Byerne skal være højteknologiske

Share

Flere og flere mennesker flytter mod byerne. Også i Danmark. Samtidig stiller forventninger til helt nye boformer, bæredygtighed og ikke mindst samspil med det omkringliggende erhvervsliv stadig større krav til byernes teknologiske formåen. Det sætter et helt nyt teknologiprojekt – Urbantech – nu fokus på

Der er ikke mange brancher tilbage, som ikke tager den digitale udvikling seriøst. Det har man gennem flere år også gjort inden for byggebranchen, hvor man efterhånden har fået øjnene rigtig meget op for, hvorledes digitale teknologier både kan effektivisere byggeriet og ikke mindst være med til at sikre et mere miljøvenligt samt bæredygtigt byggeri.

Det sker blandt andet gennem udviklingen af alternative byggematerialer, eksempelvis nye former for isoleringsmaterialer, der så at sige kan dyrkes på basis af svampesporer. Nu tager man imidlertid skridtet videre, idet 10 udvalgte techbaserede opstartsvirksomheder skal være med til at accelerere byudviklingen i Danmark.

Dette nye innovations- og acceleratorprogram er blevet døbt Urbantech, og de 10 virksomheder spænder lige fra leverandører af energiproducerende vinduer til geotekniske analysesystemer. De er alle udvalgt efter en tre måneders ansøgningsperiode, og mere end 400 ansøgninger fra såvel danske som internationale opstartsvirksomheder er blevet behandlet i processen. Urbantech-programmet har naturligvis til formål at styrke udviklingen af techbaserede løsninger til både bæredygtigt byggeri og byudvikling, som efterhånden bliver mere og mere forbundet i takt med, at der udvikles nye koncepter, som matcher tidens byboere.

Samarbejde og partnerskaber

Gennem partnerskaber med en række danske virksomheder er det ambitionen, at programmet over de næste tre år skal bidrage til udviklingen af nye teknologiske løsninger til fremtidens byer. Målet er, at programmets fokus på digitale løsninger skal gøre byggeri mere effektivt, gøre bygninger og energisystemer mere fleksible samt gøre offentlige byrum mere multifunktionelle, lige som byerne generelt skal være mere CO2-besparende. Samtidig kobles hele projektet med den danske tradition for at sætte brugerne og borgerne i centrum med fokus på livskvalitet såvel inde som ude.

Flere og flere mennesker flytter mod byerne. Kombineret med nye krav til bæredygtighed og boligformer stiller dette også krav til byernes teknologiske formåen. Her ses Bloxhubs lokaler i København.

Urbantechs ambition er at koble de danske styrker inden for arkitektur, design og byudvikling med international ekspertise, teknologisk innovation og forretningsudvikling. Derfor er programmet skabt i et samarbejde mellem private virksomheder og førende institutioner på de respektive områder, der alle bidrager til at give de udvalgte opstartsvirksomheder et intenst og skræddersyet accelerationsforløb. Programmet har desuden etableret et stærkt netværk af mentorer og investorer.

Se også:  Denne gang er video kommet for at blive
Store spillere er også på banen

De ti deltagende opstartsvirksomheder skal skalere deres forretning og dermed være med til at fremme udviklingen af fremtidens bæredygtige byer, både globalt og inden for Danmarks grænser. Det skal understøtte den endnu større ambition med Urbantech, som er at forstærke Danmarks internationale position som frontløber, når det gælder om at skabe bæredygtige byer gennem et stærkt økosystem. Programpartnerne er COWI, VKR Holding/Velux samt energi- og forsyningsvirksomheden EWII, som alle investerer både penge og tid i programmet.

Om Urbantech-programmet

Urbantech-programmet løber i alt over tre år og optager hvert år 10 opstartsvirksomheder fra urbantech-branchen i et tre måneders accelerationsforløb med efterfølgende alumneprogram. Både danske og udenlandske opstartsvirksomheder kan ansøge om at være med.

Se også:  Det kniber med innovationen i de danske it-organisationer

De 10 første virksomheder flyttede i midten af august ind i Bloxhubs lokaler, der ligger i BLOX og Fæstningens Materielgård på Københavns Havn. Urbantech er grundlagt af COWI, VKR Holding/Velux, EWII og støttet af Realdania og Industriens Fond. Programmet faciliteres af Rainmaking i samarbejde med Bloxhub, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Amazon Web Services.

Rainmaking driver og faciliterer programmet. Udover virksomhedspartnerne og de filantropiske støttegivere, vil Urbantech-programmet have op til 100 mentorer og investorer tilknyttet. De årlige Urbantech-forløb afsluttes efter de tre måneder med en demodag, hvor opstartsvirksomhederne præsenterer deres løsninger foran et indbudt publikum bestående af blandt andre danske og internationale investorer samt venturefonde. Urbantech 2019 finder sted fra august til november. Ansøgningsfristen til forløbet i 2020 bliver annonceret i december 2019.

De skal i samspil med deres egne forretningsenheder arbejde sammen med de udvalgte opstartsvirksomheder med henblik på at videreudvikle såvel teknologier som forretningsmodel. De vil endvidere få mulighed for at arbejde hos programmets partnere med henblik på at udforske konkrete pilotprojekter. Urbantech er udover virksomhedspartnerne også støttet af den filantropiske forening Realdania og Industriens Fond. Urbantech drives af Rainmaking i samarbejde med Bloxhub, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center samt Amazon Web Services.

TAGS
byudvikling
digital udvikling
innovation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S