Home » Bundkort » Bundkort [STORTEST]: Billige bundkort fra Intel
Bundkort [STORTEST]: Billige bundkort fra Intel

Bundkort [STORTEST]: Billige bundkort fra Intel

Share

Der er ingen grund til at bruge for mange penge på dit bundkort. Du kan få glimrende motherboards til billige penge. Vi testede fem Intel-baserede bundkort til cirka 1000 kroner

Man kan bruge en formue på et bundkort, men for de fleste af os er der ingen grund til at gøre det. Blot kortet understøtter den cpu, man vil bruge, er alt godt. I den forbindelse har vi samlet et udvalg af Intel-bundkort i mellemklassen, der understøtter alle de seneste processorer i 8000-serien. De koster alle omkring 1000 kroner.

?!

H370 eller Z370?
H370 og Z370 er de vigtigste chipsæt, der understøtter Intels seneste processorer. H370 er billigst, men mangler overclocking og support til hurtig hukommelse. Det gør kortet ideelt i parløb med en billigere processor såsom Intel Core i5-8400.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Gode bundkort til den nye generation Intel-cpu’er

Har du brug for overclocking?
Overclocking giver ekstra ydelse, men til gaming spiller det kun en rolle, hvis dit grafikkort ikke allerede udgør en ydelses-flaskehals. Hvis du sparer på cpu’en og bundkortet, kan du bruge pengene på et bedre grafikkort.

Vinder man ved at bruge mere?
Det, man går glip af med billigere bundkort, er bedre audiokvalitet, USB-porte, strømknapper og visuelle afløsninger, bedre overclocking og luksus såsom lys og fancy kølere.

Hvilken opsætning har vi brugt?
Core i7-8700K, GTX 1080 og 16 GB Corsair Vengeance 3000 MHz-ddr4. Vi testede cpu med Cinebench og gaming-ydelse med Mankind Divided og Rise of the Tomb Raider ved 1440p/høje indstillinger.

Se også:  MSI B660M Mortar WiFi DDR4 [TEST]: Billigt bundkort med flot ydelse
Ordbog

Chipsæt: Det kredsløb, der styrer kommunikation mellem cpu’en og bundkortets andre funktioner. Der plejer at være to hovedchips, heraf navnet chipsæt, men nu er der kun én.

H310/B360/H370/Z370:
Intel sælger andre chipsæt, der er billigere end H370. Men de har ringere funktionalitet. De har således færre pci-e-lanes og understøtter færre USB-porte.

UEFI/BIOS
Interfacet til opsætning af bundkortet. De bedste gør det nemt at til- og frakoble de egenskaber, man ønsker. De ringeste kan være langsomme og u-intuitive, hvilket gør overclocking til en plage.

Headers
De pins, der sidder på kortet, og som bruges til at tilslutte ventilatorer, kabinettets strømknap og USB-porte.


TAGS
bundkort
Motherboard

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S