Home » Sikkerhed » Gratis sikkerhedsscanner til hjemmets Wi-Fi-enheder
Gratis sikkerhedsscanner til hjemmets Wi-Fi-enheder

Gratis sikkerhedsscanner til hjemmets Wi-Fi-enheder

Share

BullGuard IoT Scanner er et gratis værktøj, der afslører, om dine internetforbundne enheder i hjemmet er sårbare over for hackerangreb

Mange af de produkter og gadgets, danskerne har i hjemmet, kan forbindes til internettet. Et begreb, der på engelsk hedder ”Internet of Things” – ”tingenes internet” på dansk, og som bliver mere og mere anvendt i danske hjem.

“Flere og flere ting kommer på internettet, lige fra køleskabe og tandbørster til husets alarmsystem. Udviklingen gør mange ting lettere i hverdagen, men har samtidig medført en stigning i danskernes bekymringer omkring internetforbundne enheder,” siger Michael Boesen fra BullGuard og fortsætter: ”med IoT scanneren bliver det nu muligt at undersøge om dine internetforbundne enheder er sårbare over for angreb, og gør dig dermed i stand til at tage de rigtige forholdsregler.”IoT scanneren fra BullGuard giver brugeren mulighed for hurtigt at se, om deres forbundne enheder eller netværk er tilgængelige for hackere. Hvis en brugers forbundne enheder er markeret som værende sårbare, får man samtidig besked om, hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der kan tages i brug.

Se også:  Nu bliver bier koblet på nettet

En sikker løsning til de bekymrede danskere

En ny dansk befolkningsundersøgelse fra BullGuard viser, at 68 pct. af danskerne er bekymrede for, at deres internetforbundne enheder kan blive hackede, og at fremmede kan få adgang til personlige data via enhederne. Samtidig viser undersøgelsen, at over halvdelen af danskerne har et smart TV, som kan kobles på hjemmenetværket. Begge enheder, som ifølge Michael Boesen er nemme indgange for hackere eller malware:

“Forbundne enheder er både godt og skidt. De rummer mange muligheder, men åbner også op for hjemmets netværk. Hverken smart TV, børnenes legetøj eller Xboxen har nogen form for indbygget sikkerhed og kan knækkes i løbet af ganske få minutter af selv semi-habile hackere,” fortsætter Michael Boesen.

IoT scanneren anvender data fra den første søgemaskine udelukkende for internetforbundne enheder, Shodan.io, som scanner for sårbare enheder med lav sikkerhed. Det kan være overvågningskameraer, babyalamer eller lignende, som alle kan være synlige for hackere. Efter endt scanning kan man få tilsendt en digital rapport, der markerer de tilgængelige enheder og lister de potentielle sårbarheder.

Se også:  Butikkerne automatiserer salget med ny 5G-baseret edge-løsning

“Det er både producenternes, sikkerhedsleverandørernes og forbrugernes ansvar, at tilsluttede enheder er sikre. Hos BullGuard har vi udviklet BullGuard IoT Scanner for at sætte forbrugeren i kontrol. Det er hurtigt, nemt og gratis og giver ro i sjælen.”
Derudover tilbyder BullGuard en frit tilgængelig guide til forbrugeren om tingenes internet med hjælp og rådgivning til, hvordan man kan sikre forbundne enheder, så de ikke er synlige for hackere.

BullGuard IoT Scanner er et internetbaseret program, der kan bruges på alle platforme og alle større browsere fra den 7. juni 2016.

Du kan bruge scanneren her: http://iotscanner.bullguard.com samt https://iotscanner.bullguard.com.


TAGS
bullguard
internet of Things

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S