Home » Mobiltelefon » Brugte iPhones er en millionforretning
Brugte iPhones er en millionforretning

Brugte iPhones er en millionforretning

Share

To unge iværksættere har gjort brugte iPhones til millionforretning i Danmark

Det startede som et hobbyprojekt for to unge iværksættere, der for to år siden begyndte at opkøbe, reparere og sælge brugte iPhones for venner og bekendte. Timingen viste sig at være rigtig, for siden da er efterspørgslen på brugte iPhones i Danmark eksploderet.

Julius Winther og Nino Friis står i dag bag landets største forhandler BrugteiPhones.dk med 15 ansatte, snart seks butikker og en forventet omsætning i år på 30 millioner kroner.

Apples iPhone er en af de mest populære telefoner i Danmark, men den er også den dyreste på markedet. Derfor vælger flere og flere at købe en brugt iPhone og dermed spare op mod 60 procent på prisen. At købe brugt iPhone er blevet mere populært end nogensinde, og det er der ifølge Julius Winther fra BrugteiPhones flere grunde til.

”Hver gang Apple lancerer en ny model, sætter det gang i en udskiftningsbølge. Det registrerede de bl.a. hos Den Blå Avis, hvor brugte iPhones blev den mest søgte vare i efteråret, og den stigende efterspørgsel, har vi også mærket hos os. Vi gik fra fire til 11 ansatte fra august til december 2015”, fortæller Julius Winther.

Derudover mener han, at virksomheder som BrugteiPhones har gjort brugtkøbet mere sikkert.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler - ny spiller helt i toppen

”Vi appellerer til en anden kundegruppe, der ikke kunne drømme om at købe en brugt telefon privat. I stedet for at spare et par hundrede kroner, foretrækker mange at handle hos en forhandler, så man får to års reklamationsgaranti og slipper for at bekymre sig om, hvorvidt kvaliteten nu også er som lovet”, siger Julius Winther fra BrugteiPhones.dk.
Han fortæller, at det både er private og virksomheder, der er blandt kunderne.

”Vi sælger til alle typer kunder, lige fra den enlige mor, der køber en telefon til sit barn, til bedsteforældre, teenagere, studerende og virksomheder, der giver iPhones til deres ansatte. Det er helt klart blevet mere acceptabelt at give en brugt telefon væk, end det var tidligere”, fortæller han.
Udover de billigere priser, er den store efterspørgsel også udtryk for en anden tendens, mener han.

”Vi oplever en stigende interesse i bæredygtighed og genbrug, både fra dem der sælger og køber. I stedet for bare at smide sin gamle telefon ud eller lægge den i en skuffe, vil man hellere få lidt penge for den og samtidig sørge for, at andre får glæde af den. På samme måde er der mange der ikke behøver en helt ny telefon, og sagtens kan nøjes med at genbruge en iPhone, der er blevet kasseret”.

Se også:  iPhones er nemmere at hacke end Android-mobiler - Huawei er sværest

Julius Winther forklarer, at de omkring 1000 telefoner, de modtager om ugen fra private kunder bliver repareret, får skiftet glas, knapper og bagcover om nødvendigt, så de fremstår som næsten nye, når de sælges videre.

Den hastige vækst, som BrugteiPhones.dk oplever, kan til tider være en udfordring, indrømmer han.

”At vækste så hurtigt, som vi gør, stiller store krav til planlægning, indkøb og regnskab, så det gælder bl.a. om at have en dygtig revisor”, siger han.
Han og partneren Nino Friis lægger fortsat planer for, hvordan de kan vækste BrugteiPhones yderligere.

”Vi har fået flere henvendelser fra interesserede investorer, som ser et stort potentiale i at udvide forretningen – også til udlandet. En af dem har vi indledt forhandlinger med, men det kan være en langvarig proces, og ingen ved endnu, hvad det ender med. Dog kan jeg løfte sløret for, at vi i år regner med at runde en omsætning på 30 millioner kroner”, siger Julius Winther.
BrugteiPhones.dk har netop åbnet deres tredje butik i København, og vil i 2015 åbne butikker i Aarhus, Ålborg og Odense. Deres service kommer også til også at omfatte salg, køb og reparation af brugte iPads.


TAGS
brugtsalg
iPhone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S