Home » Hardware » Brugt elektronik hitter op til jul
Brugt elektronik hitter op til jul

Brugt elektronik hitter op til jul

Share

Danskerne er vilde med genbrug, og omkring halvdelen af os har købt brugt bare det seneste år. Særligt elektronik ligger højt på genbrugshitlisten, og flere kategorier får et ekstra nyk opad i december. Det viser det seneste søgeindeks fra Danmarks største markedsplads, DBA

Danskerne har for alvor taget genbrugstrenden til sig, og alene det seneste år har halvdelen af befolkningen købt brugt. Og når vi rammer december, og julegaveræset for alvor sætter ind, er elektronikkategorien populær og topper danskernes genbrugshitliste. Det viser oversigten over de mest populære søgninger i første halvdel af december fra DBA.

”Her op til jul kan vi se, at der rykkes lidt rundt på søgelisten. iPhones er populære året rundt og ligger også helt i top op til jul, men vi ser også, at både Sonos-højtalere og Playstations er ekstra populære. Sammen med designklassikere, som også rykker op, når kalenderen viser december, er det jo også oplagte julegaver,” siger Sofie Folden Lund, som er kommunikationschef hos DBA.

Mærkevareelektronik og retroklassikere

På listen over de mest populære søgninger i december fra DBA finder man elektronikprodukter af nyeste modeller som iPhone 6, Sonos, Playstation 4, iPad og Macbook. Og her er der da også mange penge at spare på de ellers dyre mærkevarer, som brugt ofte kan købes med en klækkelig besparelse på flere tusinde kroner.

”Der er virkelig mange penge at spare ved at købe sin elektronik som secondhand. De fleste husstande råder over i hvert fald en håndfuld elektronikapparater, såsom smartphones, TV, musikafspillere, spilkonsoller og computere, som vi kontinuerligt skifter ud i takt med, at der kommer nye produkter på markedet. Derfor vil man altid kunne finde selv de nyeste elektronikmodeller brugt til en fornuftig pris, ” siger Sofie Folden Lund og fortsætter:

Se også:  Vildt skrivebord med indbygget monster-pc til salg på DBA

”Samtidig med at den nyeste elektronik hitter, så oplever vi også, at retroelektronik som Gameboys, 80’ernes gamle bip-bip spil og pladespillere er ved at gøre et comeback, og det ser vi også i december. Retroelektronik kan helt sikkert også udgøre en sjov og unik secondhand julegave til både gadgetfans og nostalgikere.”

Brugt elektronik er et godt sted at starte

En ny undersøgelse fra DBA peger på, at selvom danskerne er glade for at købe genbrug til eget brug, så er vi mere tilbageholdende, når det gælder julegaver til andre. Blot hver 20. dansker gav en secondhand julegave sidste år, selvom knap halvdelen tidligere har svaret, at de kunne finde på det. Og det er selvom, at tal fra undersøgelsen også viser, at langt de fleste af os rent faktisk bliver glade for at finde en genbrugsgave under juletræet.

I den forbindelse mener Sofie Folden Lund, at brugt elektronik kan være et godt sted at starte, hvis man vil kaste sig ud i secondhand julegaver: ”Hvis man føler sig usikker på at give genbrugsjulegaver, så kan et godt sted at starte være at købe genbrug til dem, som man kender rigtig godt – ens børn, kæreste, mor eller far. Og her er det svært at gå helt galt i byen med en iPhone, Playstation eller Sonos lydsystemer, der altid vil kunne sælges videre igen, hvis det ikke lige er sagen alligevel.”

DBAs oversigt over mest populære søgninger på DBA.dk:

1. iPhone 6
2. Royal Copenhagen
3. Rolex
4. Lego
5. montana
6. Hay
7. Georg Jensen
8. Sonos
9. Wegner
10. Playstation 4
11. Bobles
12. Louis Vuitton
13. Arne Jacobsen
14. iPad
15. Modeltog
16. Kay Bojesen
17. Trip Trap
18. Macbook
19. Dukkehus
20. Playmobil

Se også:  Vildt skrivebord med indbygget monster-pc til salg på DBA

Oversigten er baseret på de mest søgte produkter de seneste 7 dage gennem DBA.dk. Store møbler som sofa og spiseborde samt transportmidler er trukket fra, og endelig er gengangere (fx iPhone, iPhone5, iPhone6s) fratrukket.

Fakta

• 41 procent er helt enige eller enige i, at julegaveindkøb i dag handler mest om bestillingslister.
• 58 procent er helt enige eller enige i, at de synes, det er svært at finde på noget at ønske sig til jul.
• 79 procent er helt enige eller enige i, at de ikke mener, at det er afgørende, hvad en julegave har kostet, men hvilke tanker og indsatser, der ligger bag.
• 32 pct. af danskerne har modtaget en gave, som var brugt
• De tre mest fremtrædende reaktioner ved at modtage en brugt julegave:
o ”Glad” (53 pct.)
o ”Tilfreds” (44 pct.)
o ”Imponeret” (18 pct.)
o Blot 4 pct. blev skuffede

· Sidste år viste en befolkningsundersøgelse fra DBA, at hver anden dansker godt kunne finde på at give en brugt julegave.
· Ifølge DBAs Genbrugsindeks 2016 har 49 pct. af danskerne købt noget brugt inden for det seneste år.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen om brugte julegaver er foretaget i perioden d. 4. – 9. november gennem Epinions Danmarkspanel. I alt har 992 danskere i alderen 18-75 år deltaget. Respondenterne er repræsentativt fordelt i forhold til køn, alder, region og uddannelse.


TAGS
brugtsalg
DBA
Den Blå Avis

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S