Brugt elektronik hitter op til jul

Brugt elektronik hitter op til jul

Share

Danskerne er vilde med genbrug, og omkring halvdelen af os har købt brugt bare det seneste år. Særligt elektronik ligger højt på genbrugshitlisten, og flere kategorier får et ekstra nyk opad i december. Det viser det seneste søgeindeks fra Danmarks største markedsplads, DBA

Danskerne har for alvor taget genbrugstrenden til sig, og alene det seneste år har halvdelen af befolkningen købt brugt. Og når vi rammer december, og julegaveræset for alvor sætter ind, er elektronikkategorien populær og topper danskernes genbrugshitliste. Det viser oversigten over de mest populære søgninger i første halvdel af december fra DBA.

”Her op til jul kan vi se, at der rykkes lidt rundt på søgelisten. iPhones er populære året rundt og ligger også helt i top op til jul, men vi ser også, at både Sonos-højtalere og Playstations er ekstra populære. Sammen med designklassikere, som også rykker op, når kalenderen viser december, er det jo også oplagte julegaver,” siger Sofie Folden Lund, som er kommunikationschef hos DBA.

Mærkevareelektronik og retroklassikere

På listen over de mest populære søgninger i december fra DBA finder man elektronikprodukter af nyeste modeller som iPhone 6, Sonos, Playstation 4, iPad og Macbook. Og her er der da også mange penge at spare på de ellers dyre mærkevarer, som brugt ofte kan købes med en klækkelig besparelse på flere tusinde kroner.

”Der er virkelig mange penge at spare ved at købe sin elektronik som secondhand. De fleste husstande råder over i hvert fald en håndfuld elektronikapparater, såsom smartphones, TV, musikafspillere, spilkonsoller og computere, som vi kontinuerligt skifter ud i takt med, at der kommer nye produkter på markedet. Derfor vil man altid kunne finde selv de nyeste elektronikmodeller brugt til en fornuftig pris, ” siger Sofie Folden Lund og fortsætter:

”Samtidig med at den nyeste elektronik hitter, så oplever vi også, at retroelektronik som Gameboys, 80’ernes gamle bip-bip spil og pladespillere er ved at gøre et comeback, og det ser vi også i december. Retroelektronik kan helt sikkert også udgøre en sjov og unik secondhand julegave til både gadgetfans og nostalgikere.”

Brugt elektronik er et godt sted at starte

En ny undersøgelse fra DBA peger på, at selvom danskerne er glade for at købe genbrug til eget brug, så er vi mere tilbageholdende, når det gælder julegaver til andre. Blot hver 20. dansker gav en secondhand julegave sidste år, selvom knap halvdelen tidligere har svaret, at de kunne finde på det. Og det er selvom, at tal fra undersøgelsen også viser, at langt de fleste af os rent faktisk bliver glade for at finde en genbrugsgave under juletræet.

Del denne