Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Brugervenligheden helt i top

Philips tager teten når avanceret tv-teknologi skal gøres brugervenligt.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har efterhånden vænnet os til det fra Philips gennem mange år: Brugervenligheden er i særklasse, og denne nye hvide model med tynd metalramme hele vejen rundt demonstrerer det niveau, som de andre producenter bør stile efter. Intet mindre!

For uanset om du skal bruge smart-tv-funktioner, sætte tv’et til dit trådløse netværk eller indstille kanaler, bliver du nærmest båret igennem hele vejen. Et godt eksempel er, når du skal indstille billede og lyd.

Du kan bruge de normale forudindstillinger som ”Film”, ”Sport” og så videre. Men du kan også lave en personlig indstilling, hvor tv’et punkt for punkt spørger, om du synes, billedet skal være lysere, mørkere og så fremdeles. Desuden er der professionelle ISF-kalibrering. Det er mere end i orden for et 55”-tv til en pris lige under de magiske 10.000 kroner.

Om man kan lide det hvide design, er en smagssag. Også om man vil have Ambilight på sit tv. Det er en Philips-teknologi, hvor en række dioder lyser op fra tv’ets bagside ind mod væggen i takt med billedet. Det giver øget dynamik og har en fin effekt ved film og endda sportsgrene som fodbold. Til en seriøs nyhedsudsendelse som DR Deadline vil de fleste nok helst være fri for effekten, men så slukker man bare for funktionen.

Philips-tv’et har alle de tilslutninger, vi forventer, herunder også til parabol. I siden finder du de sædvandlige HDMI-udgange, men også en analog hovedtelefonudgang. Fin, praktisk detalje, når junior vil bruge det store husalter til at spille World Of Warcraft.

Pædagogisk smart-tv

Smart-tv-funktionerne er opbygget meget pædagogisk. Der kan tilføjes en række apps ud over dem, der er i startmenuen. Desuden er det let at tilslutte sig husets NAS-harddisk med film og billeder. Det er tydeligt, at Philips har en fin, hurtig processor til at varetage disse funktioner.

Tv’et håndterer selv halvdårlige signaler. Der er tydelig pixelering, når man kommer tæt på, men mindre udbredt end i det dyrere LG. Sæt et bedre signal på, og det hele renses op, og farverne står rent og skarpt.

Der er næsten ingen tendens til, at billedet hakker, når det går hurtigt. Det gør de fleste tv'er ellers, når der er mange elementer i billedfeltet, der flytter sig på samme tid. Her er Philips godt med, hvilket er tegn på en god billedprocessor.

Med en Blu-ray-afspiller eller et godt streamingsignal i HD har billedet en høj stoflighed, og detaljerne indgår på en virkelig naturlig facon.
Der er ikke den ultraskarphed, som vi kender fra de allerbedste tv’er, og der er en tendens til slør hen over hele billedet. Desuden er sortniveauet ikke helt perfekt, hvilket betyder, at farver ikke træder så tydeligt frem som på dyrere og bedre skærme.

Alt dette er dog småbrok, for generelt er Philips 55PFS6609 et meget let tv at leve med. Det er dygtigt til at håndtere de store kontraster, der er mellem et ringe tv-antennesignal og et godt signal fra en Blu-ray-disk. Det, kombineret med den høje brugervenlighed og fornuftige pris, gør 55PFS6609 til testens bedste køb.