Test: Brugervenlig og kvik NAS

Test: Brugervenlig og kvik NAS

Share

Synology DiskStation DS416 er en 4-bay NAS, der såvel egner sig til SMB-markedet som til hjemmebrugeren. Det er en ret kvik NAS, der er let at bruge, og som tilmed er stille i drift

Synology DiskStation DS416 følger den klassiske opskrift på en 4-bay NAS. Den sælges uden medfølgende drev, og brugeren skal selv købe fire 2,5″- eller 3,5″-drev. Vælger man harddiske svarer det med de aktuelle harddiske til en maksimal lagringskapacitet på 32 TB.

NAS’en er egnet til den mindre virksomhed eller den private bruger, der potentielt vil have adgang til at gemme store datamængder på NAS’en.
DiskStation DS416 hører ikke til blandt de billigste 4-bay NAS, den er dog også udstyret med en kraftigere processor end disse typisk har, og der er også to 1 Gbit/s ethernetporte.

Se også:  Guide: Sådan vælger du en NAS

Skal man pege på et punkt, hvor den står knapt så stærkt i forhold til visse andre NAS i samme prisleje, og specielt til lidt dyrere NAS, er det rambestykningen. Den har 1 GB ddr3-ram, det er i sig selv fint nok. Men det er en skam, især til prisen, at man ikke kan øge rammængden på et senere tidspunkt.

Umådelig medgørlig
Det er ret uproblematisk at komme i gang med at bruge DS416, anvender man 3,5″-drev, skal man eksempelvis overhovedet ikke have skruetrækkeren op af lommen, for drevene klikkes på plads i drevskufferne.

Del denne