Home » Betalingssoftware » Brug temaer og få smukkere dokumenter
Brug temaer og få smukkere dokumenter

Brug temaer og få smukkere dokumenter

Share

Vil du undgå, at der går total koks i typografierne i dit dokument og samtidig sikre, at de enkelte typografier er ensartede, skal du bruge de indbyggede temaer. Så er du sikret et professionelt og ensartet udseende af dine dokumenter, præsentationer og regneark.

En smart måde at styre udseendet af dit dokument på er ved at anvende temaer. Et tema styrer farvevalg, typografier og effekter – eller kort sagt det overordnede grafiske udseende af dit dokument.

Et professionelt udgangspunkt

Som standard medfølger der en række temaer, som Microsoft har fået udviklet af professionelle designere. Det betyder at skrifter, farver og effekter er nøje afstemt i forhold til hinanden, så det ikke ligner det rene hjemmesløjd.

Anvender du derfor et tema til typografierne i dit dokument er du sikret, at det får et professionelt udseende og da temaerne kan anvendes på tværs af programmerne i Microsoft Office, så du kan få et ensartet udsende på alle dine dokumenter, præsentationer og så videre. Det giver en grafisk identitet, man ellers kun ser hos større virksomheder.

Se også:  Før ferien: Alt det du bare må have med

Du finder Temaer-knappen som den første knap på Sidelayout-fanen. Ved hjælp af Temaer-galleriet kan du se hvilke temaer, der er tilgængelige og prøve dem på dit dokument ved at holde musemarkøren over det tema, du påtænker at bruge. Så vises dokumentet med det pågældende tema, indtil du fjerner musen igen.

[pt id=’2017248′ size=’large’ link=’file’]

 

Tilpas temaet

Er du ikke helt tilfreds med et tema, kan du tilpasse det. Den mest simple tilpasning er at vælge et andet farvetema, en anden skrifttype-familie eller nogle andre effekter ved hjælp af knapperne lige til højre for Temaer-knappen på Sidelayout-fanen.

På den måde er du sikker på, at du får valgt nogle grafiske elementer, der passer sammen – for de enkelte valgmuligheder er nøje afstemt af designerne. Når du har fundet et miks, du synes om, kan du gemme det som et nyt tema ved at vælge Temaer-knappen | Gem aktuelt tema.

Se også:  Guide: Genopret din pc fra den store katastrofe

Du kan også bygge et nyt tema ved at åbne f.eks. jeres nuværende brev-skabelon eller et andet dokument, hvor farver, skrifter og så videre er defineret efter jeres gældende retningslinjer virksomhedens grafiske design.
Endelig kan du hente flere temaer fra Office.com, ligesom du kan købe professionelt designede temaer hos forskellige designbureauer eller få jeres eget reklamebureau til at bygge et tema til jer, der passer til jeres design.

Du kan tilpasse temaerne ved at vælge et andet farvetema, en anden skrifttype-familie eller nogle andre effekter til det tema, du arbejder med.

[pt id=’2017244′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1 Vælg et temaDu vælger mellem de eksisterende temaer ved at klikke på Sidelayout-fanen og derefter på Temaer-fanen. Så åbnes Temaer-galleriet hvor du kan vælge mellem de eksisterende temaer.”‘]

1 Vælg et temaDu vælger mellem de eksisterende temaer ved at klikke på Sidelayout-fanen og derefter på Temaer-fanen. Så åbnes Temaer-galleriet, hvor du kan vælge mellem de eksisterende temaer.

[pt id=’2017245′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2 Tilpas et temaDu kan tilpasse et eksisterende tema ved at klikke på enten Farver- Skrifttyper- eller Effekter-knappen og vælge mellem en af de foruddefinerde valgmuligheder i gallerierne.”‘]

2 Tilpas et temaDu kan tilpasse et eksisterende tema ved at klikke på enten Farver-, Skrifttyper- eller Effekter-knappen og vælge mellem en af de foruddefinerde valgmuligheder i gallerierne.

[pt id=’2017246′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3 Fortryd tilpasningenSkulle du fortryde tilpasningen af temaet kan du altid nulstille temaet til det der oprindeligt var defineret ved at vælge Temaer-knappen | Nulstil til tema fra skabelon.”‘]

3 Fortryd tilpasningenSkulle du fortryde tilpasningen af temaet, kan du altid nulstille temaet til det, der oprindeligt var defineret ved at vælge Temaer-knappen | Nulstil til tema fra skabelon.

[pt id=’2017247′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4 Tema fra et dokumentDu kan oprette jeres eget tema ved at åbne jeres nuværende brevskabelon eller et andet dokument med jeres design i og vælge Temaer-knappen | Gem aktuelt tema.”‘]

4 Tema fra et dokumentDu kan oprette jeres eget tema ved at åbne jeres nuværende brevskabelon eller et andet dokument med jeres design i og vælge Temaer-knappen | Gem aktuelt tema.


TAGS
dokumenter
Guide
tema
Tips og trick
Word 2007
word 2010

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S