Home » Lagerenheder » Brug skyen ­til familiens filer
Brug skyen ­til familiens filer

Brug skyen ­til familiens filer

Share

Vil du og familien gemme og dele fotos, film og musik, som alle skal have adgang til, er det værd at overveje skyen, et lager, som du har på inter­nettet og henter fra hvor som helst og når som helst. Du kan også lave din egen sky, og det er nemme­re, end du tror

Musik, film og fotos behøver ikke længere ligge og fylde op på din computer. I dag kan du lægge det hele i skyen. Ordet kommer af det engelske ”cloud”, men det er ikke en sky på himlen, men derimod et lager på internettet.

Du bestyrer lagret via internettet, og det er smart, fordi hele familien så kan bruge det. I kan gemme og dele musik, film og fotos – hvad som helst – og åbne jeres sky-lager, hvor det passer jer. Har I internet i sommerhuset, er det bare at åbne lageret fra en computer eller gennem en app på en smartphone eller tablet. I kan endda bruge filerne forskelligt. Nogle af jer kan se film, andre kan høre sangerinden Adele. Men flere ting kræver selvfølgelig, at jeres forbindelse er stærk og hurtig nok.

Du kan lave en sky på flere måder: online eller på et fysisk lager. Begge metoder kræver adgang til internettet. Skal lageret ligge på internettet, findes der bunker af gratis tjenester. Måske har du allerede hørt om OneDrive, Picasa, Dropbox og Google Drev. Her kan du gemme alt fra dokumenter til samlingen af fotos fra julen 2015. Udover at dele indhold, er tjenesterne også praktiske til eksempelvis at tage en backup af din computers vigtigste indhold.

Se også:  Det skal du overveje: Skyen eller eget datacenter?

Lav din egen sky
En anden mulighed er at købe et fysisk lager, en NAS (på dansk: netværksharddisk), som I kan have stående derhjemme. Ligesom lageret på internettet, er det jer, som bestemmer, hvem der skal have adgang, og hvilke enheder indholdet skal bruges på.

Minder fra familiens ferier og højtider kan få et liv i skyen, så alle kan se billederne, når de har lyst til at genopleve de skønne øjeblikke.

Minder fra familiens ferier og højtider kan få et liv i skyen, så alle kan se billederne, når de har lyst til at genopleve de skønne øjeblikke.

En NAS arbejder på hjemmets netværk og er genial til backup af alle jeres filer, men I kan også åbne den på distancen via en app eller et program på en bærbar computer. På den måde bliver en NAS som et lager i skyen, selvom den står hjemme hos jer selv. En NAS synkroniserer også indholdet, så det er det nyeste og seneste, som ligger der.

Der er stort set ingen begrænsning på, hvad du kan gemme i din sky. Du skal mere tænke over, hvor meget plads I skal bruge. De gratis tjenester er kun gratis op til en vis størrelse, typisk fra 2 til 15 GB, men du kan altid købe dig til mere plads. En gratis sky er måske ikke det smarteste til filer, som fylder en masse, for eksempel musik.

Køb i stedet ekstra plads – helt billigt er det dog ikke – eller en NAS med mindst 1 TB lagerplads (omtrent lig med 1000 GB), så jeres egen sky kan rumme hele filmsamlingen eller et diskotek på flere tusinde sange.

Se også:  Nye professionelle funktioner i Dropbox – gendannelse er blevet nemmere

Sådan sikrer du din sky

Uanset, om dit lager ligger ude på internettet eller fysisk står derhjemme, skal du sikre det. Gratis tjenester som for eksempel Dropbox tilbyder en såkaldt to-trins-bekræftelse. Med den skal du ikke alene indtaste brugernavn og adganskode, men også den engangskode, du får tilsendt på din tablet eller smartphone.

Har du et fysisk lager i form af en netværksdisk (NAS), bør du bruge den medfølgende software, som ikke alene sætter det hele op for jer, men også sørger for, at jeres familie-sky ikke får besøg af ubudne gæster.

 

Gadgets til skyen

Håndholdt underholdning
Lenovos tablet er perfekt til underholdning. Du får en skærm på lidt over 10” med et rigtig godt billede til film, spil og fotos. Lyden bliver forkælet med de indbyggede Dolby-højttalere, og der er op til 18 timers fri leg, indtil batteriet skal genoplades.
Lenovo Yoga Tablet 3 16 GB

QM02_sky02

Hurtigt hul til nettet
Vil du have noget af det nyeste og hurtigste indenfor routere, så har denne Jensen Air:Link det hele. Den understøtter den trådløse AC-standard, som giver smæk på både surf og datadeling, hvad enten du er på nettet eller på dit hjemlige netværk.
Jensen Air:Link 7000AC router

QM02_sky04

Let bærbar
Selv om Acers bærbare maskine kun vejer lidt over et kilo, er der masser af power. Processoren, eller computerens hjerne, har fire stærke kerner at arbejde med, den understøtter flere trådløse standarder og har både USB, HDMI og kortlæser.  
Acer Notebook One 10-s1002-12xa

QM02_sky03


TAGS
filer
sky

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S